'Als je zo met mensen omgaat, dan heb je geen persoonlijkheid'
Maandag, 26 september 2016 om 10:30

Jack Tuyp is dit seizoen weer op dreef bij FC Volendam, met negen doelpunten uit negen officiële wedstrijden. De aanvaller is onlosmakelijk uit de club uit zijn geboortedorp verbonden, maar heeft ook bij drie andere verenigingen gespeeld. Bij FC Groningen, Ferencváros en Helmond Sport bleef hij echter niet langer dan een seizoen, terwijl hij nu bezig is aan zijn twaalfde seizoen bij Volendam.

De 33-jarige Tuyp wilde drie jaar geleden graag een buitenlands avontuur aan gaan en koos voor het Hongaarse Ferencváros, waar Ricardo Moniz de hoofdtrainer was. Toen hij werd ontslagen en Thomas Doll werd aangesteld, begonnen de problemen voor Tuyp. Doll besloot al snel dat de Volendammer niet in zijn systeem paste en kocht landgenoot Benjamin Lauth. Ferencváros wilde dat Tuyp zijn contract zou inleveren, maar daar peinsde de goaltjesdief niet over.

Vervolgens begonnen de pesterijen. Tuyp werd bij het tweede elftal gestald en moest zijn pasje met toegang tot de hoofdpoort van het complex inleveren. "Er werd van alles geprobeerd om me mentaal te breken", blikt hij terug in De Telegraaf. "Elke morgen om zeven uur begon ik met een looptraining van twee uur lang, gevolgd door een krachttraining en weer een nieuwe looptraining. Er kwam geen bal meer aan te pas en ik werd helemaal gek gemaakt."

"Ik had geluk dat die looptrainer nog enigszins begripvol was, anders was ik na twee weken voorgoed geblesseerd geraakt", vervolgt Tuyp. "Het was mensonterend. Als je zo met mensen omgaat, dan heb je geen persoonlijkheid." Tuyp dacht serieus aan stoppen, maar kreeg bij Helmond Sport de kans om terug te keren naar Nederland. Na een seizoen keerde Tuyp dus weer terug naar Volendam, waarmee hij dit seizoen wil promoveren naar de Eredivisie.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
FC Volendam
 
Jack Tuyp

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties