'Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt niet onder indruk van salarisvoorstel'
Donderdag, 6 december 2018 om 18:48

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn niet onder de indruk van het eerste formele voorstel van Barcelona, zo meldt RAC1 donderdag. Volgens de Catalaanse radiozender kunnen de middenvelder en de verdediger van Ajax elders in het buitenland zelfs het dubbele verdienen van wat de club uit Barcelona vooralsnog in gedachten heeft.

Barcelona ziet het aantrekken van De Jong en De Ligt naar verluidt als een prioriteit voor de komende voetbaljaargang. Het feit dat de absolute hoofdprijs voor de talentvolle Oranje-internationals aan Ajax moet worden betaald, betekent ook dat de regerend landskampioen van Spanje het zich niet kan permitteren om ook meteen een fors salaris uit te keren.

Meer: ‘De bovenbenen van Matthijs zijn inmiddels het dubbele van die van mij’ | ‘Noussair Mazraoui wordt te veel gehypet en daar houd ik niet van’

RAC1 verzekert dat Barcelona van zins is om spoedig een financieel aantrekkelijkere aanbieding aan De Jong en De Ligt te doen. De voorkeur van de talenten van Ajax wat betreft een buitenlandse transfer zou naar verluidt Barcelona zijn, maar niet tegen elke prijs. Clubs als Paris Saint-Germain en Manchester City zijn eveneens bereid om de vraagprijs van Ajax te voldoen én aan de de financiële wensen van het tweetal te voldoen.

Bedragen van 130,140 en zelfs 150 miljoen euro doen de laatste weken de ronde zodra het over een dubbeltransfer van De Jong en De Ligt gaat. Het contract van de 21-jarige middenvelder loopt nog tot de zomer van 2022. De twee jaar jongere De Ligt staat een seizoen minder op de loonlijst van de Amsterdammers.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Barcelona
 
Frenkie de Jong
 
Matthijs de Ligt

Poll
Denk jij dat Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt volgend jaar zomer samen naar een andere club gaan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties