Feyenoord vindt aansluiting bij PSV en Ajax: 'Het kan spannend worden'
Donderdag, 6 december 2018 om 22:30

Feyenoord heeft weer aansluiting gevonden bij PSV en Ajax. Vier dagen na de winst op koploper PSV was de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ook te sterk voor VVV-Venlo: 4-1. Feyenoord heeft de achterstand op de Eindhovenaren donderdagavond zo teruggebracht tot zeven punten; het gat met Ajax bedraagt vijf punten. De Rotterdamse club dient zich zo weer voorzichtig aan als outsider in de titelstrijd.

Kort na rust tekende Sam Larsson voor de 3-0, na doelpunten van Tonny Vilhena en Robin van Persie in de eerste helft. De Zweedse linksbuiten schoot een kwartier voor tijd ook de 4-1 binnen, waarmee Larsson onderstreepte dat hij steeds beter zijn draai begint te vinden. Hij vindt dat hij beter kan. "Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunten, maar ik vind dat ik nog meer kan doen. Ik ben nog wat slordig, ook weer vandaag."

Meer: ‘Toen ik weg wilde, heb ik een goed gesprek met Van Bronckhorst gehad’ | Beugelsdijk: ‘Zo lastig, dat hij toch nog een echte afscheidswedstrijd wil'

"Maar goed, dat kan gebeuren. In wedstrijden zoals deze is er niks aan de hand", gaf Larsson in gesprek met FOX Sports te kennen. Van Bronckhorst toonde zich na de zege een tevreden man. "De intentie vandaag was goed, dat moet de basis zijn. De eerste helft was het baltempo heel hoog, al hadden we soms wat sneller van kant kunnen wisselen. We hebben deze wedstrijd dikverdiend gewonnen, al had de score nog wat verder kunnen uitvallen."

"Pas rond de twintigste minuut gingen we het spel spelen wat we moeten laten zien. Voorin was het snel en afwisselend, achterin over het algemeen goed georganiseerd." Feyenoord heeft de twee clubs boven zich op de ranglijst nu weer in zicht. "We zijn afhankelijk van PSV en Ajax. Maar als we zo doorgaan en iedere week drie punten pakken, dan kan het spannend worden." Het vizier van Feyenoord kan nu worden gericht op de uitwedstrijd van komende zondag tegen promovendus FC Emmen.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Robin van Persie
 
Tonny Vilhena
 
Giovanni van Bronckhorst

>
Eredivisie
Feyenoord
4
1
VVV-Venlo
Donderdag, 6 december 2018 om 20:00
Poll
Denk jij dat Feyenoord als eerste of tweede gaat eindigen?
Ja, als eerste
Ja, als tweede
Nee, als derde
Nee, Feyenoord eindigt buiten de top drie
Meer nieuws
   
06:52
06:52
'Meerdere spelers staan open voor zomerse rentree bij Feyenoord'
7
   
06:36
06:36
Robben legt zichzelf deadline op: 'De veiligste optie is stoppen'
4
   
06:00
06:00
Frenkie de Jong begint aan nieuw avontuur; voetballers massaal op vakantie
0
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Contractverlenging kan 'Operatie Pogba' beïnvloeden
4
   
00:00
00:00
'Ik dacht: ik heb CL gespeeld met Ajax, het zal vast niet zo zwaar zijn'
8
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties