'PSG wil Ajax 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong betalen'
Vrijdag, 7 december 2018 om 00:19

Niet Barcelona of Manchester City maar Paris Saint-Germain wordt volgend jaar zomer volgens De Telegraaf ‘zo goed als zeker’ de nieuwe werkgever van Frenkie de Jong. Volgens de vrijdageditie van het dagblad zal Ajax een transfersom van 75 miljoen euro ontvangen. Een delegatie van de Ligue 1-club bracht donderdag een bezoek aan Amsterdam.

Volgens De Telegraaf is PSG bereid om de vraagprijs van Ajax voor de 21-jarige De Jong te betalen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars bevestigde tegenover het dagblad dat een delegatie van de Ligue 1-club, onder leiding van technisch directeur Antero Henrique en oud-voetballer Maxwell, een bezoek aan de hoofdstad heeft gebracht, maar liet ook weten dat er nog geen definitief akkoord is en dat meerdere clubs interesse hebben getoond.

Meer: ‘De bovenbenen van Matthijs zijn inmiddels het dubbele van die van mij’ | ‘Noussair Mazraoui wordt te veel gehypet en daar houd ik niet van’

Kylian Mbappé was onlangs lyrisch over de kwaliteiten van De Jong. "Dat is een speler die veel indruk op me heeft gemaakt in de twee wedstrijden tegen Nederland", vertelde de aanvaller annex Frans international van PSG. "Zijn spelinzicht en de kwaliteit van zijn passing, waarmee hij linies doorbreekt, maken hem erg waardevol, ook omdat hij ook nog veel ballen verovert. Eerlijk: hij is erg welkom in Parijs! Ik heb dat ook tegen hem gezegd, omdat hij enorm veel voor ons zou kunnen betekenen. De keuze is nu aan hem."

De Jong zou op enkele details na rond zijn met PSG. Een eventuele transfer van de spelmaker naar Parijs zou voor Barcelona en Manchester City een hard gelag zijn. De Spaanse topclub volgt de ontwikkeling van de spelmaker al geruime tijd op de voet en probeerde afgelopen zomer al om de Oranje-international bij Ajax los te weken. Overmars verleende echter geen medewerking en nu lijkt de toekomst van de spelmaker in Parijs te liggen. Het feit dat Manchester City op de radar staat van de UEFA vanwege ondoorzichtige constructies om de Financial Fair Play-regels te omzeilen, speelt mogelijk een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze van De Jong.

‘Frenkie de Jong en zaakwaarnemer hingen aan de lippen van Josep Guardiola’

Frenkie de Jong en zaakwaarnemer Ali Dursun brachten op 20 november een geheim bezoek aan Josep Guardiola, die eerder informatie inwon bij Ronald Koeman.Lees artikel

Als De Jong inderdaad voor een dergelijk bedrag naar PSG gaat, wordt het de duurste uitgaande transfer ooit van Ajax en de Eredivisie. Dat record staat nu nog op naam van Davinson Sánchez, die anderhalf jaar geleden voor veertig miljoen euro van Ajax naar Tottenham Hotspur ging. De duurste Nederlander blijft Virgil van Dijk, die in januari van dit jaar voor 85 miljoen euro van Southampton naar Liverpool ging. Hij brak het record van Overmars, die in 2000 voor een bedrag van omgerekend 40 miljoen euro van Arsenal naar Barcelona overstapte.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Paris Saint-Germain
 
Frenkie de Jong

Poll
Paris Saint-Germain is een mooie club voor Frenkie de Jong
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties