Sevilla komt met invaller Promes weer in punten gelijk met Barcelona

Sevilla zag Atlético Madrid zaterdag door een 2-3 zege op Real Valladolid al gelijk komen met Barcelona. Los Rojiblancos verloren vorige week terrein op Barça, na een 1-1 gelijkspel. Midweeks wist Sevilla met 3-0 te winnen van Krasnodar, waarmee overwintering in de Europa League werd veiliggesteld. In tegenstelling tot het Europese duel moest Promes in de wedstrijd tegen Girona weer genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Via Wissam Ben Yedder, Sergio Escudero en Sarabia kreeg Sevilla in de eerste helft kansen om aan de leiding te komen. Aan de andere kant was Cristhian Stuani, dit seizoen al goed voor elf competitiedoelpunten, op slag van rust dicht bij de openingstreffer, maar die werd voorkomen door Sevilla-doelman Tomás Vaclík. Na negen minuten in de tweede helft kwam Sevilla dan toch op een verdiende voorsprong.

Banega mocht aanleggen vanaf elf meter en maakte geen fout: 1-0. Tien minuten later gooide Sevilla het duel op slot. Na een vlot lopende aanval bediende Ben Yedder Sarabia, die de tweede treffer van de middag tegen de touwen schoof. Twintig minuten voor tijd liet invaller Seydou Doumbia na om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Ben Yedder en Roque Mesa waren nog dicht bij de derde treffer, maar de 2-0 stand bleef uiteindelijk op het scorebord. Zo is Sevilla in ieder geval tot vanavond weer even mede-koploper van LaLiga.