Pedersen doet voormalige werkgever FC Groningen pijn met dubbelslag

FC Groningen en FC Emmen gingen het duel in het Hitachi Stadion in als de nummer vijftien en zestien van de Eredivisie en konden de punten dus goed gebruiken. In een eerste helft waarin de thuisploeg lichtelijk de overhand had, hadden beide ploegen echter moeite om kansen te creëren en de mogelijkheden voor de thee waren uiteindelijk op de vingers van één hand te tellen. Mimoun Mahi opende na dik twintig minuten spelen de beschietingen, maar de aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Kjell Scherpen. Een vrije trap van Tim Handwerker belandde vervolgens via een hand van Scherpen op de paal en vlak voor rust liet Emmen zich ook even in aanvallend opzicht zien.

Doordat een poging van Caner Cavlan echter werd gekeerd door Sergio Padt gingen de twee teams met een 0-0 stand aan de thee. Na de onderbreking begonnen de bezoekers wat meer aan te dringen en moest Padt ingrijpen bij pogingen van Cavlan en Anco Jansen. Een schot in kansrijke positie voor Alexander Bannink werd vervolgens net op tijd onschadelijk gemaakt door de Trots van het Noorden en bij Emmen leek het geloof dat er meer dan een punt te halen viel in Groningen met de minuut toe te nemen.

Die ambities van de bezoekers kregen drie minuten voor tijd echter een flinke knauw toen Mahi een voorzet van Deyovaisio Zeefuik binnen kon koppen en zijn ploeg de overwinning leek te bezorgen. Lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten, aangezien invaller Pedersen vrijwel meteen voor de gelijkmaker kon tekenen. Daarna leek het erop dat de twee ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling, maar in de blessuretijd ging het toch nog mis voor Groningen toen Pedersen een voorzet van Tim Siekman achter Padt kon koppen.