Cesc Fàbregas voltooit transfer en ontvangt fraaie tekenbonus
Vrijdag, 11 januari 2019 om 18:48

Cesc Fàbregas zet zijn loopbaan voort bij AS Monaco. De Monegasken laten via de officiële kanalen weten een akkoord bereikt te hebben met Chelsea over een transfer van de 31-jarige middenvelder naar het prinsdom. Fàbregas heeft voor drieënhalf seizoen getekend bij de huidige nummer negentien van de Ligue 1 en kost de club naar verluidt ongeveer elf miljoen euro. Daarnaast ontvangt de 110-voudig Spaans international een tekenbonus van tien miljoen euro, meldde onder meer de Evening Standard in een eerder stadium.

De transfer van de geboren Catalaan hing al langer in de lucht, daar Franse en Engelse media al dagenlang schreven over een naderend akkoord tussen Monaco en Chelsea. Fàbregas was bij de Engelse grootmacht nog in het bezit van een contract tot het einde van dit seizoen, maar doordat de middenvelder niet voorkwam in de plannen van manager Maurizio Sarri, waren the Blues bereid om mee te werken aan een vertrek. Fàbregas stond in totaal vierenhalf seizoen onder contract op Stamford Bridge en beleefde zijn hoogtepunt met Chelsea in 2015, toen hij in zijn debuutjaar kampioen van Engeland wist te worden.

Fàbregas was in de zomer van 2014 voor ongeveer 35 miljoen euro overgekomen van Barcelona en kende een uiterst productief debuutjaar: in 34 competitiewedstrijden was hij goed voor 3 doelpunten en liefst 19 assists. Daarmee had hij een groot aandeel in het kampioenschap dat Chelsea dat seizoen wist te behalen onder leiding van José Mourinho. In het seizoen 2016/17 legde Fàbregas met Chelsea opnieuw beslag op de landstitel, al vertolkte hij toen onder Antonio Conte een stuk minder prominente rol. De Italiaan koos op het middenveld steevast voor Nemanja Matic en N'Golo Kanté, waardoor Fàbregas slechts dertienmaal aan de aftrap verscheen in de Premier League.

De spelmaker wist zich daarna nog wel even terug te knokken in de basis, maar dit seizoen is hij opnieuw op een zijspoor beland. Sarri geeft op het middenveld de voorkeur aan onder anderen Jorginho, waardoor Fàbregas dit seizoen slechts zes wedstrijden speelde in de Premier League, waarvan één als basisspeler. Afgelopen zaterdag nam hij in de FA Cup-wedstrijd tegen tweededivisionist Nottingham Forest (2-0 zege) op emotionele wijze afscheid van het publiek op Stamford Bridge: Sarri schonk de middenvelder vijf minuten voor tijd een publiekswissel. Fàbregas miste in de eerste helft van het duel overigens nog een strafschop, maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken, doordat Álvaro Morata in de tweede helft tweemaal wist te scoren.

Bij AS Monaco gaat Fàbregas opnieuw samenwerken met Thierry Henry. De huidige trainer van les Rouge et Blanc was de absolute sterspeler van Arsenal toen Fàbregas in 2003 als zestienjarige debuteerde voor de Engelse grootmacht. De twee speelden vervolgens vier seizoenen met elkaar samen, tot Henry in 2007 naar Barcelona vertrok. De Franse oud-spits liet de Catalaanse club in 2010 weer achter zich, een jaar voordat Fàbregas er neerstreek en drie seizoenen Barça diende. Fàbregas en Henry zijn zodoende na 11,5 jaar weer met elkaar herenigd.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
AS Monaco
 
Chelsea
 
Arsenal
 
Barcelona

Poll
Denk jij dat AS Monaco veel plezier gaat beleven aan Cesc Fàbregas?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties