Update: Vrees Fortuna bewaarheid: 'Kruisband is volledig afgescheurd'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 17:05

Fortuna Sittard heeft een fikse tegenvaller te verwerken gekregen op trainingskamp in Spanje. Aanvoerder Wessel Dammers raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Genk en volgens De Limburger is de kans aanzienlijk dat het seizoen van de verdediger er op zit.

Het regionale dagblad meldt dat Dammers’ voet in het veld bleef staan terwijl hij wegdraaide. Hij ging naar de grond en schreeuwde het minutenlang uit van de pijn. Huilend werd Dammers van het veld gedragen. Over de exacte ernst van de blessure is nog niets bekend, maar zijn seizoen zit er 'zo goed als zeker' op.

Mocht Dammers dit seizoen niet meer in actie kunnen komen voor Fortuna Sittard, dan is dat een grote tegenvaller voor de huidige nummer negen van de Eredivisie. De 23-jarige verdediger is een vaste waarde en speelde tot dusver alle competitiewedstrijden.

Behalve Dammers raakte ook Lisandro Semedo geblesseerd in het oefenduel met Genk. Hij viel uit met een vermoedelijke hamstringblessure. De ernst van zijn kwetsuur lijkt minder ernstig te zijn.

Update 11 januari 17.05 uur - Vrees Fortuna bewaarheid: ‘Kruisband is volledig afgescheurd’
Nader onderzoek heeft vrijdag uitgewezen dat Wessel Dammers inderdaad een zware knieblessure heeft opgelopen. De aanvoerder raakte donderdag geblesseerd in een oefenwedstrijd tegen Racing Genk en Fortuna Sittard laat bij monde van hoofd medische staf Jeroen Dieteren weten dat de verdediger voorlopig uitgeschakeld is: "De MRI-scan bevestigde onze vrees. De voorste kruisband van zijn rechterbeen is volledig afgescheurd. De komende week gaan we met de orhopedisch chirurg van Zuyderland om tafel om het verdere behandelplan op te stellen en een hersteloperatie in te plannen", vertelt hij via de officiële kanalen van zijn club.

 
Eredivisie
 
Fortuna Sittard
 
Wessel Dammers

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Fortuna Sittard
0
1
Racing Genk
Donderdag, 10 januari 2019 om 14:00
Meer nieuws
   
12:43
12:43
Ajax-aanwinst wacht geduldig af: 'Het is geen vriendjespolitiek'
1
   
12:25
12:25
KNVB deelt flinke schorsing uit na kopstoot: 'Zeer onhandig van mij'
13
   
12:13
12:13
'Het zou wel uniek zijn als ik na Ajax en PSV aan de slag ga bij Feyenoord'
9
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Real Madrid benadert mogelijke opvolger Zidane
2
   
11:43
11:43
Galatasaray - Real Madrid: het leukste Champions League-duel aller tijden
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties