Southampton maakt miljoenenverlies met transfer naar Serie A
Vrijdag, 11 januari 2019 om 15:05

Manolo Gabbiadini verlaat Southampton, zo meldt de Premier League-club vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De aanvaller sluit zich namelijk aan bij Sampdoria, dat al weken in verband werd gebracht met de spits. De aanvaller wordt definitief van de hand gedaan door Southampton, maar de clubs melden niet hoeveel geld is gemoeid met de transfer.

Italiaanse media stellen dat het transferbedrag rond de tien miljoen euro ligt. Gabbiadini, die nog tot medio 2021 vastlag, kwam in januari 2017 over van Napoli, dat ongeveer zeventien miljoen euro toucheerde met de verkoop. De 27-jarige Italiaan kwam in totaal zestig keer in actie voor the Saints, met twaalf doelpunten en nul assists tot gevolg.

"Iedereen bij de club wil Manolo hartelijk bedanken voor zijn inspanningen gedurende zijn tijd bij Southampton. We wensen hem het allerbeste toe in de toekomst", zo zwaait Southampton de aanvaller uit op de clubsite. Eerder op de dag verzekerde de Italiaanse club zich al van de diensten van Morten Thorsby, die na dit seizoen transfervrij overkomt van sc Heerenveen.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Southampton
 
Sampdoria
 
Manolo Gabbiadini
 
Morten Thorsby

Poll
Een logische zet van Southampton?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties