Jaap Stam gaat met PEC in Leverkusen onderuit tegen Peter Bosz
Vrijdag, 11 januari 2019 om 15:53

PEC Zwolle heeft vrijdagmiddag zijn laatste oefenwedstrijd voordat het de competitie hervat tegen Feyenoord verloren. In de tweede wedstrijd onder leiding van Jaap Stam bleek het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, die eveneens voor de tweede keer aan het roer stond, met 3-1 te sterk voor de Blauwvingers. De doelpunten in Duitsland werden gemaakt door Kevin Volland, tweemaal Leon Bailey en Stanley Elbers.

Stam en Bosz kozen er in Leverkusen voor om met hun min of meer beoogde basisploegen van start te gaan en de eerste kansjes waren voor de bezoekers. Een aardige mogelijkheid voor nieuwkomer Lennart Thy moest al snel onschadelijk worden gemaakt door Lukás Hradecky en de doelman stond niet veel later eveneens op de goede plek toen Vito van Crooij uit kansrijke positie niet meer dan een rollertje wist te produceren.

Meer: Stam debuteert: ‘Ik dacht op mijn dertigste alles geleerd te hebben’ | PEC Zwolle rondt papierwerk af en heeft spits definitief binnen

Na een halfuur spelen had Leverkusen echter aan twee kansen genoeg om een comfortabele voorsprong op te bouwen. De eerste goal viel nadat Julian Brandt de bal na een slippertje van Ruben Ligeon voor kon geven en Volland af kon ronden. Vier minuten later was het na een snelle counter opnieuw raak via Bailey en Mickey van der Hart behoedde zijn ploeg voor rust vervolgens voor een grotere achterstand.

Vlak na de onderbreking moest de doelman opnieuw in actie komen na een hard schot van Sven Bender, waarna het in de slotfase via Bailey opnieuw raak was. Uit een van de weinige kansen in de tweede helft maakte Elbers vervolgens in de slotminuut nog de 3-1 nadat Hradecky een rebound van invaller Zian Flemming niet weg wist te werken. PEC hervat de competitie volgende week tegen Feyenoord, terwijl Bosz met Leverkusen op dezelfde dag zijn eerste officiële wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach speelt.

 
Meer video's
 
Vriendschappelijk (clubs)
 
PEC Zwolle
 
Bayer Leverkusen
 
Jaap Stam
 
Peter Bosz

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
Bayer Leverkusen
3
1
PEC Zwolle
Vrijdag, 11 januari 2019 om 14:00
Poll
Denk jij dat PEC een punt of meer gaat overhouden aan de competitiehervatting tegen Feyenoord?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
18:42
18:42
Update: Nieuwe klap voor Tottenham: Dele Alli tot maart uit de roulatie
24
   
18:29
18:29
Politie staakt zoektocht naar vliegtuig; 'drijvende objecten' gevonden
3
   
18:13
18:13
Transferoverzicht Premier League januari 2018/19: alle clubs op een rij
12
   
18:00
18:00
In de wandelgangen: Vincent Janssen weigert stap naar top LaLiga
9
   
17:48
17:48
'Ondanks dat we altijd kwamen opdagen, hebben we geen cent ontvangen'
8
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties