Lainez: 'De fans van Betis hebben grote invloed gehad op mijn keuze'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 16:24

Ajax was geruime tijd bezig met een transfer van Diego Lainez en de Amsterdammers leken lang de beste papieren voor de komst van de Mexicaanse aanvaller in handen te hebben. Real Betis mengde zich echter onlangs te elfder ure in de strijd en trok uiteindelijk aan het langste eind. De Spanjaarden bereikten net als Ajax een akkoord met Club América en Lainez koos er uiteindelijk voor om zijn loopbaan voort te zetten in Andalusië.

"Ik ben een persoon die graag uitdagingen aangaat en doelen voor zichzelf stelt. Ik ga ervoor vechten om mijn naam hier te vestigen en om belangrijke dingen te winnen. Ik wil op een hoger niveau spelen en ik wil dingen winnen met Betis", reageert hij in gesprek met TDN op zijn transfer. "Het is een grote club, dat hebben ze mij ook verteld. Ze hebben ook goede spelers."

Hoe het Mexicaanse talent Diego Lainez zich in de kijker speelde bij Ajax

Voetbalzone publiceerde donderdag nog een uitgebreid achtergrondverhaal over Diego Lainez.Lees artikel

"Ik wil eigenlijk al in Spanje zijn, ik wil spelen en meedoen, ik wil het team leren kennen. Ik ga me meteen bij het eerste melden, wat er daarna gebeurt hangt af van wat ik op en naast het veld laat zien." Betis betaalt naar verluidt veertien miljoen euro voor de achttienjarige aanvaller, die niet over één nacht ijs is gegaan bij zijn keuze voor los Verdiblancos: "De fans van Real Betis hebben een grote invloed gehad op mijn keuze."

"Het is prachtig hoe zij het team een boost geven en dat hebben ze ook op mij over weten te brengen. We weten dat Betis een geweldig team heeft en Andrés Guardado speelt hier ook nog eens." Lainez wordt zaterdag met zijn familie in Sevilla verwacht, waarna hij zondag of maandag aan de medische keuring zal worden onderworpen. De aanvaller zit zondagavond waarschijnlijk op de tribune als zijn nieuwe werkgever het in eigen huis opneemt tegen Real Madrid.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Real Betis
 
América
 
Ajax
 
Diego Lainez Leyva

Poll
Denk jij dat Diego Lainez gaat slagen bij Real Betis?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties