Hoedt slachtoffer van trainerswissel: 'Bijna iedereen heeft al gespeeld'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 17:23

Wesley Hoedt was onder trainer Mark Hughes tot en met eind november nog basisspeler bij Southampton, maar het ontslag van de Welshman heeft de zesvoudig international van het Nederlands elftal geen goed gedaan. Onder opvolger Ralph Hasenhüttl is de Nederlander op een zijspoor terechtgekomen en een winters vertrek bij the Saints lijkt niet langer uitgesloten.

"Bijna elke speler heeft nu een wedstrijd onder mij gespeeld, maar hij niet. Dat is moeilijk. Ik koos ervoor om met Jannik Vestergaard en Jack Stephens te spelen tegen Derby County (2-2 gelijkspel in de FA Cup, red.). Ik denk dat Jack de vervanger wordt van Maya Yoshida, die er een maand niet bij zal zijn", vertelde de oefenmeester vrijdag tijdens een persmoment.

"Het klopt dat dit niet de beste omstandigheden zijn voor Wesley. Datzelfde gold ook voor Manolo Gabbiadini en Steven Davis. Zij hebben nu voor een andere oplossing gekozen, dat is beter voor hen", vervolgt Hasenhüttl zijn verhaal. Gabbiadini maakte vrijdag voor tien miljoen euro de overstap naar Sampdoria, terwijl Davis wordt verhuurd aan Rangers FC.

"Voor Wesley kan het hetzelfde zijn. Wij sturen geen spelers weg, maar als hij het gevoel heeft dat hij niet zo wordt gebruikt als hij zelf zou willen, zou hij er wel over na moeten denken", sluit de trainer af. Southampton betaalde Lazio anderhalf jaar geleden ruim 16 miljoen euro voor de 24-jarige Hoedt, die in Engelse dienst tot nu toe 45 keer in actie kwam.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Southampton
 
Wesley Hoedt
 
Manolo Gabbiadini
 
Maya Yoshida

Poll
Denk jij dat Wesley Hoedt beter op zoek kan gaan naar een nieuwe club?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties