Update: 'Transfervrije Paul Gladon staat voor terugkeer in Eredivisie'
Dinsdag, 15 januari 2019 om 20:32

Het contract van Paul Gladon bij Wolverhampton Wanderers is per direct ontbonden. De aanvaller lag tot het einde van het seizoen vast in het Molineux Stadium, maar beide partijen hebben besloten om voortijdig uit elkaar te gaan. Gladon werd in de eerste helft van dit seizoen zonder succes verhuurd aan Sint-Truiden.

Gladon maakte in 2016 de overstap van Heracles Almelo naar Wolverhampton, maar kwam in zijn eerste seizoen in Engeland slechts tot drie officiële wedstrijden. Wolverhampton besloot daarom om de aanvaller afgelopen seizoen te verhuren aan zijn oude club Heracles. Nadat hij 6 keer scoorde in 32 duels, werd Gladon voor een halfjaar gestald bij Sint-Truiden. Voor die club kwam hij dit seizoen slechts één minuut in actie in de Pro League.

Toen Gladon naar Wolverhampton verkaste, speelde de club nog in de Championship. Afgelopen zomer promoveerde de club echter naar de Premier League, wat resulteerde in een salarisverdubbeling voor Gladon. Desondanks had het 'niet zoveel zin' om na de winterstop terug te keren in Engeland, stelt hij op de website van zijn management Wasserman. "Ik denk dat dit de beste oplossing is, het biedt bovendien mogelijkheden richting andere clubs."

Dw 26-jarige spits is naar eigen zeggen 'fitter dan ooit'. Hij 'trainde hard' bij Sint-Truiden en acht zichzelf rijp om direct te starten bij een nieuwe club. Gladon kan nu transfervrij worden opgepikt. "Ik sta voor alles open. Nederland zou mooi zijn, maar een andere club in het buitenland kan dat natuurlijk eveneens zijn. Ik ga nu met mijn agent (Chiel Dekker, red.) op zoek naar een club waar ik lekker weer kan voetballen, want daar kijk ik echt naar uit."

Update 15 januari 20.32 uur - ‘Transfervrije Paul Gladon staat voor terugkeer in Eredivisie’
Paul Gladon lijkt op korte termijn terug te keren in de Eredivisie. Voetbal International meldt dinsdagavond namelijk dat de spits op het punt staat om een contract te tekenen bij FC Groningen. De 26-jarige aanvaller zal zich waarschijnlijk tot het einde van het seizoen verbinden aan de Trots van het Noorden nadat zijn contract bij Wolverhampton Wanderers eerder deze week werd ontbonden. In de eerste helft van het seizoen werd hij door de Engelse promovendus nog verhuurd aan het Belgische Sint-Truiden.

 
Premier League
 
Sint-Truiden
 
Wolverhampton W.
 
Heracles Almelo
 
Paul Gladon

Poll
Zie je Paul Gladon terugkeren in de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties