Toptalent van PSV debuteert: 'Deze jongens spelen wekelijks op topniveau'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 19:47

De zestienjarige Mohammed Ihattaren was vrijdag, samen met de achttienjarige Zakaria Aboukhlal, een van de twee debutanten bij PSV in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (2-1 zege). De aanvallende middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding van PSV en het doet hem goed dat hij zich nu mag laten zien bij het eerste elftal.

Mark van Bommel nam Ihattaren mee naar het trainingskamp in Doha. "Het was een prachtige week", blikt hij terug in gesprek met PSV TV. "Ik heb enorm veel geleerd en het is mooi meegenomen dat ik mijn debuut heb gemaakt. De jongens hebben me goed opgevangen. Mijn debuut was een belangrijk moment voor me, waar ik als kleine jongen al naartoe werkte."

Meer: Oranje of Marokko? Deze spelers gingen Mohammed Ihattaren voor | Koeman: ‘Ik sprak al met hem voordat de Marokkaanse bond dat deed’

Ihattaren deed maar vijf minuten mee als invaller, maar kon toch enkele goede dingen laten zien. "Ik nam een goede corner, waar bijna een goal uitkwam, en gaf twee goede passes. Dat is wel lekker", vertelt het talent, dat 'gewoon een veel hoger niveau' merkt bij PSV 1 dan in de jeugd. "Dit zijn jongens die wekelijks op topniveau spelen, veel ervaring hebben en in de Champions League hebben gespeeld tegen ploegen als Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Maar ik merk dat ik met ze mee kan. Ik heb me goed voorbereid in de vakantie. Dit smaakt zeker naar meer."

Voordat Ihattaren in maart zijn handtekening zette onder een driejarig contract in Eindhoven, werd hij in verband gebracht met onder meer Manchester City, Chelsea en Manchester United. De jongeling werd vorig jaar verkozen tot beste speler op het prestigieuze Premier League International Tournament en was in februari met een doelpunt tegen Turkije (2-0) belangrijk voor Oranje Onder-17 bij de plaatsing voor het EK.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Mohammed Amine Ihattaren
 
Mark van Bommel

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
PSV
2
1
Club Brugge
Vrijdag, 11 januari 2019 om 13:00
Meer nieuws
   
12:43
12:43
Rakitic glundert door Mourinho: 'Ik weet zelfs niet of mijn vader zo lyrisch is'
0
   
12:28
12:28
EK-kwalificatie 2020: Oranje gaat vandaag voor tweede zege
18
   
12:14
12:14
Update: NAC Breda meldt komst van nieuwe assistent Ruud Brood
37
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Vraagprijs voor begeerde Nathan Aké is bekend
2
   
11:41
11:41
'Als de situatie niet verandert bij Ajax, moet ik op zoek naar iets anders'
15
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties