Toptalent van PSV debuteert: 'Deze jongens spelen wekelijks op topniveau'
Vrijdag, 11 januari 2019 om 19:47

De zestienjarige Mohammed Ihattaren was vrijdag, samen met de achttienjarige Zakaria Aboukhlal, een van de twee debutanten bij PSV in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (2-1 zege). De aanvallende middenvelder wordt gezien als een van de grootste talenten van de jeugdopleiding van PSV en het doet hem goed dat hij zich nu mag laten zien bij het eerste elftal.

Mark van Bommel nam Ihattaren mee naar het trainingskamp in Doha. "Het was een prachtige week", blikt hij terug in gesprek met PSV TV. "Ik heb enorm veel geleerd en het is mooi meegenomen dat ik mijn debuut heb gemaakt. De jongens hebben me goed opgevangen. Mijn debuut was een belangrijk moment voor me, waar ik als kleine jongen al naartoe werkte."

Ihattaren deed maar vijf minuten mee als invaller, maar kon toch enkele goede dingen laten zien. "Ik nam een goede corner, waar bijna een goal uitkwam, en gaf twee goede passes. Dat is wel lekker", vertelt het talent, dat 'gewoon een veel hoger niveau' merkt bij PSV 1 dan in de jeugd. "Dit zijn jongens die wekelijks op topniveau spelen, veel ervaring hebben en in de Champions League hebben gespeeld tegen ploegen als Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale. Maar ik merk dat ik met ze mee kan. Ik heb me goed voorbereid in de vakantie. Dit smaakt zeker naar meer."

Voordat Ihattaren in maart zijn handtekening zette onder een driejarig contract in Eindhoven, werd hij in verband gebracht met onder meer Manchester City, Chelsea en Manchester United. De jongeling werd vorig jaar verkozen tot beste speler op het prestigieuze Premier League International Tournament en was in februari met een doelpunt tegen Turkije (2-0) belangrijk voor Oranje Onder-17 bij de plaatsing voor het EK.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Mohammed Amine Ihattaren
 
Mark van Bommel

>
Club Vriendschappelijke wedstrijd
PSV
2
1
Club Brugge
Vrijdag, 11 januari 2019 om 13:00
Meer nieuws
   
18:29
18:29
Politie staakt zoektocht naar vliegtuig; 'drijvende objecten' gevonden
0
   
18:13
18:13
Transferoverzicht Premier League januari 2018/19: alle clubs op een rij
12
   
18:00
18:00
In de wandelgangen: Vincent Janssen weigert stap naar top LaLiga
9
   
17:48
17:48
'Ondanks dat we altijd kwamen opdagen, hebben we geen cent ontvangen'
8
   
17:35
17:35
Update: Carel Eiting heeft operatie aan de knie goed doorstaan
25
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties