Ajax sluit akkoord met Sevilla en maakt transfersom wereldkundig
Vrijdag, 11 januari 2019 om 20:32

Maximilian Wöber ruilt Ajax naar alle waarschijnlijkheid in voor Sevilla. De Amsterdammers maken vrijdagavond via de officiële kanalen melding van een akkoord ter waarde van 10,5 miljoen euro. Via bonussen kan dat bedrag oplopen tot 11 miljoen euro. Het gaat om een 'akkoord op hoofdlijnen', dat 'onder voorbehoud is van de vervulling van een aantal voorwaarden'. Wat die voorwaarden zijn, maakt Ajax niet bekend.

Ook Sevilla kondigt de transfer aan op de eigen clubsite. De nummer drie van LaLiga vermeldt dat Wöber alleen zijn medische keuring nog moet doorlopen. Volgens eerdere berichtgeving van Voetbal International kan de twintigjarige Oostenrijker voor vier seizoenen tekenen in het Ramón Sánchez Pizjuán. Dat wordt door Sevilla echter nog niet bevestigd. Bij Ajax stond Wöber nog tot de zomer van 2021 onder contract, maar hij was een wisselspeler onder Erik ten Hag.

Wöber werd in de zomer van 2017 voor 7,5 miljoen euro weggeplukt bij Rapid Wien. Hij kwam tot op heden tot 39 wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax, met 1 doelpunt en 2 assists als resultaat. Door de komst van Lisandro Magallán van Boca Juniors daalde Wöber in de pikorde, waardoor een transfer bespreekbaar werd. De Argentijnse stopper is nu het eerste alternatief bij een schorsing of blessure van Matthijs de Ligt of Daley Blind, terwijl Ten Hag voor de linksbackpositie Nicolás Tagliafico, Daley Blind en Daley Sinkgraven tot zijn beschikking heeft.

Door Sevilla wordt de jongeling beschreven als een verdediger die 'van nature veelzijdig is' en inzetbaar is als centrumverdediger en als linksback. "Hij brengt veelzijdigheid, jeugdigheid en fysieke kwaliteiten met zich mee. Opnieuw rekent Sevilla naar spelers met potentieel, die genoeg ruimte krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen." Wöber is na Luis Manuel Orejuela (verhuurd aan Cruzeiro), Kaj Sierhuis (verhuurd aan FC Groningen), Azor Matusiwa (verhuurd aan De Graafschap) en Zakaria El Azzouzi (transfervrij vertrokken) de vijfde speler die Ajax deze maand verlaat.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Sevilla
 
Maximilian Wöber

Poll
10,5 miljoen euro is een goed bedrag voor Maximilian Wöber
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties