'Lionel Messi is heel boos, hij is van alle kanten aangepakt'
Maandag, 11 februari 2019 om 10:50

Barcelona moest zondagavond op bezoek bij Athletic Club genoegen nemen met een punt: 0-0. De ploeg van trainer Ernesto Valverde had het in San Mamés moeilijk met de felle Basken, die voor rust de beste kansen hadden in het duel. Marc-André ter Stegen keepte echter een van zijn betere wedstrijden voor de Catalanen. Door de remise in Bilbao bedraagt de voorsprong van koploper Barcelona op naaste achtervolger Real Madrid nu zes punten, terwijl het gat met Atlético Madrid zeven punten bedraagt.

"We waren heel superieur", verzekerde Ivan Rakitic na afloop. "We domineerden de wedstrijd. We moeten het zien als een punt extra en de komende dagen gebruiken om uit te rusten." De hardheid waarmee Lionel Messi door de Basken werd bestreden, was Rakitic een doorn in het oog. "Hij is heel boos, iedereen van ons eigenlijk. Hij is van alle kanten aangepakt, maar hij heeft geen klachten eraan overgehouden."

Meer: Bizarre beelden Lionel Messi van zondag duiken op: ‘Hij kan niet eens praten’ | Frenkie de Jong geniet intens: ‘Het is speciaal om met hem op het veld te staan’

Ter Stegen zorgde ervoor dat Barcelona in de eerste helft niet op achterstand werd gezet. "Voor mij, en dat heb ik altijd gezegd, is hij een van de beste keepers ter wereld. Hij is heel belangrijk voor Barcelona", benadrukte Rakitic, die niet wakker ligt van de geslonken voorsprong op Real Madrid. De hoofdstedelingen profiteerden eerder al van de remise van de Catalanen tegen Valencia (2-2) en hebben nu nog maar zes punten minder.

"Het seizoen is nog lang", besloot Rakitic. "We moeten alleen naar onszelf kijken. Met alle respect voor Real Madrid en Atlético Madrid, maar we zijn blij met hoe we het er tot dusver van af hebben gebracht. We zijn goed bezig en we willen in elke competitie zo lang mogelijk mee blijven doen." Barcelona speelt komende zaterdag een thuisduel met Real Valladolid en drie dagen later wacht het eerste Champions League-duel met Olympique Lyon.

"We vertrekken hier in dezelfde wetenschap als vorige week en dat is dat we nog steeds op kop staan. Na de volgende wedstrijd zal dat ook het geval zijn", relativeerde Valverde de halve misstap. "Ter Stegen was inderdaad fantastisch. Hij had een geweldige redding nadat hij een foutje had gemaakt en redde later nog een keer prachtig. Hij was belangrijk voor ons, want we hadden het moeilijk."

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Lionel Messi
 
Ivan Rakitic
 
Ernesto Valverde

>
La Liga
Athletic Club
0
0
Barcelona
Zondag, 10 februari 2019 om 20:45
Meer nieuws
   
12:13
12:13
'Het zou wel uniek zijn als ik na Ajax en PSV aan de slag ga bij Feyenoord'
1
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Real Madrid benadert mogelijke opvolger Zidane
0
   
11:43
11:43
Galatasaray - Real Madrid: het leukste Champions League-duel aller tijden
10
   
11:27
11:27
Duitse WK-ganger die een lange neus maakte naar het land van Trump
9
   
11:10
11:10
Makkelie: 'Ik hoor bedragen van 25.000 euro, maar dat is niet waar'
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties