'We hielden contact, maar ze gingen uiteindelijk voor Louis van Gaal'
Maandag, 11 februari 2019 om 11:19

Nadat het dienstverband van David Moyes als trainer van Manchester United in 2014 vroegtijdig stopte, werd Louis van Gaal aangetrokken als zijn vervanger. De club sprak toentertijd echter ook met Laurent Blanc, die trainer was van Paris Saint-Germain.

"Ik heb destijds contact gehad met iemand van het bestuur, wie dat is zeg ik liever niet", vertelt de oud-verdediger maandag in gesprek met the Times. "Het was echter moeilijk voor me om destijds uit Parijs te vertrekken. We hielden contact, maar ze gingen uiteindelijk voor Van Gaal."

Meer: Engeland smult van analyse José Mourinho over ‘gefrustreerde’ Jürgen Klopp

Onlangs dook zijn naam opnieuw op als mogelijke nieuwe trainer bij Manchester United. Na het ontslag van José Mourinho, afgelopen december, werd Blanc als opvolger genoemd. Het huidige seizoen wordt echter afgemaakt met Ole Gunnar Solskjaer als trainer en mogelijk blijft de Noor ook na deze voetbaljaargang op Old Trafford werkzaam.

Blanc staat nog altijd zeker open voor een toekomst in de Premier League. "Werken in Engeland is een grote ambitie van me", laat de 97-voudig Frans international weten, die na zijn driejarig dienstverband bij PSG alweer sinds 2016 zonder club zit. "Het lijkt me een mooie uitdaging om in Engeland, maar ook in landen als Spanje en Italië, te werken. Daar heb ik gespeeld en ik ken het voetbal goed. Ik wacht rustig af wat voor aanbiedingen ik krijg", besluit Blanc.

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
José Mourinho
 
Laurent Blanc
 
Louis van Gaal

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties