Paul Scholes begint aan eerste trainersklus: 'Hij houdt van deze club'
Maandag, 11 februari 2019 om 13:44

Paul Scholes mag zich de nieuwe trainer van Oldham Athletic noemen. De club uit de League Two maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de voormalige middenvelder van Manchester United een contract voor anderhalf seizoen gesigneerd heeft. Voor de 44-jarige Scholes wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer, al was hij ruim drie jaar geleden wel even actief als interim-manager bij Salford City.

The Latics zijn in hun nopjes met de aanstelling van Scholes, die als kind supporter was van Oldham Athletic. Eigenaar Abdallah Lemsagam laat op de clubwebsite weten respect te hebben voor de oud-international. "Paul heeft alles gewonnen wat er te winnen valt en brengt veel voetbalkennis met zich mee. Hij wilde hier graag aan de slag en het is geen geheim hoeveel hij van deze club houdt. Ik ben blij dat ik hem hiernaartoe kan halen."

De voormalig middenvelder en 66-voudig Engels international treft bij Oldham Athletic een club die een matig seizoen beleeft. Momenteel staan ze veertiende in de League Two, de laagste Engelse profdivisie. Als assistent is Mike Priest, voormalig hoofdtrainer van de club, aangetrokken. De afgelopen maanden zat interim-trainer Pete Wild op de bank.

Scholes speelde zijn gehele actieve carrière voor Manchester United en kwam 718 keer uit voor de club, waarvan 499 keer in de Premier League. Hij scoorde in alle competities 155 keer voor the Red Devils. Met de rode club uit Manchester won hij onder meer elf landstitels en tweemaal de Champions League.

 
Premier League
 
Oldham Athletic
 
Manchester United
 
Paul Scholes

Poll
Denk jij dat Paul Scholes een goede trainer zal worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties