Tottenham Hotspur kan titel pakken: 'Dat is heel indrukwekkend'
Maandag, 11 februari 2019 om 15:59

De meeste volgers van het Engelse voetbal denken dat de strijd om het kampioenschap tussen twee clubs gaat: Liverpool en Manchester City. Onterecht, zo vindt Alan Shearer. De oud-aanvaller is van mening dat Tottenham Hotspur ook nog altijd serieus in de race is voor de landstitel.

De voormalig spits is onder de indruk van de manier waarop the Spurs zijn wedstrijden wint. "Het afgelopen weekend was typisch; Manchester City maakte Chelsea met de grond gelijk (6-0) met geweldig voetbal. Maar ook Tottenham won weer, terwijl ze niet best speelden", zegt Shearer tegen de BBC. Tottenham versloeg in eigen huis Leicester City met 3-1.

Meer: Tottenham grijpt terug naar Nederlander na zware blessure Lloris | ‘Michel Vorm keert terug op oude nest om zware blessure op te vangen’

"Voor de vierde wedstrijd op rij wint Tottenham terwijl ze misschien wel de mindere waren, dat is heel indrukwekkend. En dat zonder sterspelers als Harry Kane en Delli Alli", weet Shearer. "Als je, zoals ze nu spelen, niet top bent, is het behalen van een goed resultaat het belangrijkste. En dat lukt ze telkens weer. Het laat zien dat trainer Mauricio Pochettino fantastisch werk aflevert."

Shearer kijkt uit naar het verloop van de titelrace. "Nu mag je nog wel een foutje maken, maar tegen het einde van het seizoen kan elk puntverlies dodelijk zijn. De komende drie maanden zullen intens worden." Tottenham heeft momenteel vijf punten minder dan Liverpool en koploper Manchester City. The Citizens hebben echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie.

 
Premier League
 
Tottenham Hotspur
 
Mauricio Pochettino
 
Harry Kane

Poll
Denk jij dat Tottenham Hotspur dit seizoen kampioen gaat worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties