Manchester United kan belletje verwachten: 'Ik wil die connecties gebruiken'
Maandag, 11 februari 2019 om 16:52

Paul Scholes hoopt een beroep te kunnen doen op Manchester United, de club waar hij zijn gehele voetballoopbaan als speler voor uitkwam. Dat zei de Engelsman bij zijn officiële presentatie als hoofdtrainer van Oldham Athletic.

Bij zijn aanstelling sprak Scholes de hoop uit talentvolle voetballers van ‘zijn’ United tijdelijk te kunnen overnemen. "Natuurlijk wil ik gaan proberen om mijn United-connecties te gebruiken. Ik heb verschillende mensen die ik kan benaderen, niet alleen bij United. Maar het is duidelijk dat ik een goede band heb met de mensen bij United", zegt de oud-middenvelder. "Als zij mij kunnen helpen, dan weet ik zeker dat ze dat zullen doen."

Hoewel Oldham Athletic momenteel op de veertiende plaats in League Two bivakkeert, is de selectie tot een stuk meer in staat, denkt Scholes. "Ik heb het team goed bestudeerd en er zitten een paar erg goede spelers in. Dit is een groep die zou moeten meestrijden om promotie. Dat is misschien voor dit seizoen niet meer haalbaar, maar volgend seizoen moeten we daar zéker voor gaan."

Oldham Athletic heeft een bijzondere plek in het hart van Scholes, die de club al lang volgt. "Ik weet dat het al twintig of dertig jaar geleden is sinds er echt goed werd gepresteerd bij Oldham en de club vecht eigenlijk altijd maar tegen degradatie, maar ik zou hier niet zijn als ik niet enthousiast zou zijn over het team."

 
Premier League
 
Oldham Athletic
 
Manchester United
 
Paul Scholes

Poll
Denk jij dat Paul Scholes gaat slagen als trainer?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties