Ten Hag: 'Dat ben ik niet gewend, dus ik heb er met verbazing naar gekeken'
Maandag, 11 februari 2019 om 18:50

Erik ten Hag baalt nog altijd van de nederlaag die Ajax zaterdag leed bij Heracles Almelo (1-0). De trainer spreekt tegenover Ajax TV van een 'uitermate teleurstellend' optreden van zijn elftal; volgens Ten Hag bood de offensieve speelwijze van Heracles kansen voor Ajax, maar wist zijn ploeg zich daar geen raad mee. De Amsterdammers maakten tot zijn teleurstelling geen gebruik van de ruimtes die het kreeg.

"Dat ben ik niet gewend van mijn ploeg, dus ik heb er met verbazing naar gekeken", vertelt Ten Hag aan het clubkanaal. "En het kan een hele makkelijke wedstrijd worden omdat Heracles zoveel druk naar voren geeft, waardoor er ook heel veel ruimte ontstaat op de helft van de tegenpartij. En als wij ons normale niveau halen, kunnen wij ons daaronder uit spelen en kansen creëren." Dat deed Ajax echter 'te weinig', merkt Ten Hag op.

Meer: Ongeloof bij Ten Hag na nieuwe zeperd: ‘Ze speelden ons eigenlijk in de kaart’ | Blunder van Onana wordt zwak Ajax fataal in Almelo

De oefenmeester is ervan overtuigd dat Ajax 'veel beter kan'; dat liet de ploeg volgens hem zien in de tweede helft tegen VVV-Venlo (6-0) en in het bekerduel met sc Heerenveen (3-1). Hij denkt daarom dat de vorm 'zo weer terug' kan zijn. De eerstvolgende wedstrijd wordt echter een loodzware, want Real Madrid komt woensdag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Daley Blind beaamt dat het 'geen makkie' gaat worden. "Maar ik denk wel dat wij een team hebben dat het elk team lastig kan maken."

Het is Blind niet ontgaan dat Ajax in een zwakkere fase zit. "Het is duidelijk dat we morgen (dinsdag, red.) nog keihard moeten trainen. Het plezier moet terugkeren in de groep, hoe lastig dat nu ook lijkt", benadrukt de verdediger. Het is volgens Blind zaak om 'een eenheid' te vormen. "Dat is het medicijn om weer goed te gaan presteren. En we moeten vertrouwen in wat we kunnen. Laten we daar woensdag mee beginnen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Daley Blind

>
UEFA Champions League
Ajax
1
2
Real Madrid
Woensdag, 13 februari 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
11:46
11:46
Stand Gouden Schoen 2018/19: De Jong naast Suárez en Aubameyang
76
   
11:18
11:18
Trent Alexander-Arnold: 'Toen was ik sprakeloos en dat ben ik nog steeds'
5
   
10:55
10:55
Mislukte Ajax-transfers: twintig spelers die niet naar Amsterdam kwamen
34
   
10:41
10:41
De Jong: 'Ik kon bij die club vier keer meer verdienen dan bij De Graafschap'
14
   
10:28
10:28
'Of Frenkie de ballen van Messi krijgt of van Schöne scheelt wel effe'
14
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties