Ten Hag: 'Dat ben ik niet gewend, dus ik heb er met verbazing naar gekeken'
Maandag, 11 februari 2019 om 18:50

Erik ten Hag baalt nog altijd van de nederlaag die Ajax zaterdag leed bij Heracles Almelo (1-0). De trainer spreekt tegenover Ajax TV van een 'uitermate teleurstellend' optreden van zijn elftal; volgens Ten Hag bood de offensieve speelwijze van Heracles kansen voor Ajax, maar wist zijn ploeg zich daar geen raad mee. De Amsterdammers maakten tot zijn teleurstelling geen gebruik van de ruimtes die het kreeg.

"Dat ben ik niet gewend van mijn ploeg, dus ik heb er met verbazing naar gekeken", vertelt Ten Hag aan het clubkanaal. "En het kan een hele makkelijke wedstrijd worden omdat Heracles zoveel druk naar voren geeft, waardoor er ook heel veel ruimte ontstaat op de helft van de tegenpartij. En als wij ons normale niveau halen, kunnen wij ons daaronder uit spelen en kansen creëren." Dat deed Ajax echter 'te weinig', merkt Ten Hag op.

Meer: FC Emmen deed poging: ‘Stewards Ajax kregen het niet voor elkaar’ | Marin: ‘Het was belangrijk dat Ten Hag dat deed, niet iedere coach doet dat’

De oefenmeester is ervan overtuigd dat Ajax 'veel beter kan'; dat liet de ploeg volgens hem zien in de tweede helft tegen VVV-Venlo (6-0) en in het bekerduel met sc Heerenveen (3-1). Hij denkt daarom dat de vorm 'zo weer terug' kan zijn. De eerstvolgende wedstrijd wordt echter een loodzware, want Real Madrid komt woensdag op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Daley Blind beaamt dat het 'geen makkie' gaat worden. "Maar ik denk wel dat wij een team hebben dat het elk team lastig kan maken."

Het is Blind niet ontgaan dat Ajax in een zwakkere fase zit. "Het is duidelijk dat we morgen (dinsdag, red.) nog keihard moeten trainen. Het plezier moet terugkeren in de groep, hoe lastig dat nu ook lijkt", benadrukt de verdediger. Het is volgens Blind zaak om 'een eenheid' te vormen. "Dat is het medicijn om weer goed te gaan presteren. En we moeten vertrouwen in wat we kunnen. Laten we daar woensdag mee beginnen."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag
 
Daley Blind

>
UEFA Champions League
Ajax
1
2
Real Madrid
Woensdag, 13 februari 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
22:10
22:10
Perez en De Boer wijzen naar Ajax voor oplossing 'grootste probleem Eredivisie'
48
   
21:53
21:53
Statistieken van Dusan Tadic tegen FC Groningen boezemen angst in
7
   
21:42
21:42
VIDEO - Alexandre Lacazette doet Napoli pijn met vrije trap vanaf ruim 25 meter
0
   
21:12
21:12
De aanvaller van Almere City FC die zomaar voor FC Porto had kunnen spelen
6
   
21:00
21:00
In de wandelgangen: Atlético Madrid denkt aan ex-speler van FC Twente
7
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties