KNVB verplaatst meerdere duels om Ajax te helpen in Champions League
Woensdag, 13 maart 2019 om 10:37

Zeven wedstrijden in speelronde 29 en 30 van de Eredivisie krijgen een nieuwe datum of een nieuwe aanvangstijd, zo meldt de KNVB woensdagochtend via de officiële kanalen. Deze veranderingen zijn afgesproken met de betrokken clubs om Ajax een optimale voorbereiding te bieden op de kwartfinale van de Champions League.

Ajax kwalificeerde zich vorige week ten koste van Real Madrid, nadat de KNVB voorafgaand aan de confrontatie ook al een duel van de Amsterdammers had verplaatst. In eerste instantie stond de wedstrijd tegen PEC Zwolle op 2 maart gepland, maar de voetbalbond wilde Ajax helpen in aanloop naar het duel met Real, waardoor de confrontatie nu deze woensdagavond plaatsvindt.

Meer: Kenneth Perez uit twijfels: ‘Hij moet de rechtsback van Ajax zijn’ | Noussair Mazraoui gaat vasten: ‘Om kwart over negen mag ik wat drinken’

Het duel van Ajax met Excelsior wordt nu verplaatst van zondag 14 naar zaterdag 13 april, met het oog op de midweekse Champions League-verplichtingen van de ploeg van Erik ten Hag. Door de verandering worden ook andere wedstrijden in de Eredivisie verplaatst, zo meldt de voetbalbond, die met de wijzigingen Ajax weer de helpende hand wil bieden.

Komende vrijdag vindt de loting voor de kwartfinales van de Champions League plaats. Tot nu toe zijn Ajax, Tottenham Hotspur, Manchester United, FC Porto, Manchester City en Juventus geplaatst voor de volgende ronde. De eerste wedstrijden van de kwartfinales worden op 9 en 10 april afgewerkt. Een week later, op 16 en 17 april, volgen de returns.

Wijzigingen speelronde 29
Willem II - Ajax op zaterdag 6 april gaat naar 18.30 uur
FC Groningen - Excelsior op zaterdag 6 april gaat naar 19.45 uur

Wijzigingen speelronde 30
Ajax - Excelsior gaat van zondag 14 april naar zaterdag 13 april (18.30 uur)
Willem II - PEC Zwolle gaat van zaterdag 13 april naar zondag 14 april (14.30 uur)
Feyenoord - Heracles Almelo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
Fortuna Sittard - VVV-Venlo op zaterdag 13 april gaat naar 20.45 uur
FC Utrecht - Vitesse op zondag 14 april gaat naar 16.45 uur

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Erik ten Hag

Poll
Een goed besluit van de KNVB?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties