'We moeten niet doen alsof Van Dijk de Messi onder de verdedigers is'
Donderdag, 14 maart 2019 om 16:07

Bij Liverpool groeit Virgil van Dijk steeds meer uit tot een onmisbare schakel en in Engeland wordt hij dan ook geroemd om zijn spel. Oud-verdedigers Adri van Tiggelen en John de Wolf sluiten zich aan bij de lofzang en zagen hem op bezoek bij Bayern München in de Champions League een belangrijke rol opeisen. De Wolf was zeer te spreken over Van Dijk. "Hij is de beste verdediger die op dit moment op de Europese velden rondloopt."

In gesprek met het Algemeen Dagblad worden de oud-voetballers aan de tand gevoeld over de centrumverdediger, die woensdag in de Allianz Arena goed was voor een assist en doelpunt. "Kijk naar de wedstrijden van Liverpool tegen Bayern München", vertelt de oud-Feyenoorder. "In de thuiswedstrijd moest Liverpool het doen zonder Van Dijk. Met of zonder hem achterin is een wereld van verschil. Hetzelfde geldt voor Real Madrid en Sergio Ramos in de wedstrijden tegen Ajax."

Meer: Van Dijk lyrisch over ‘erg gevaarlijke’ landgenoot: ‘Dat is iets speciaals’ | ‘Van Dijk de beste verdediger ter wereld? Nee, ik kies nog voor Ramos’

De vergelijking met een topverdediger als Ramos is snel gemaakt. "Een Chiellini of een Ramos is niet per se minder dan Van Dijk. Het voordeel van Van Dijk is zijn leeftijd, er zit nog wat rek in. Hij kan alleen nog maar beter worden", stelt Van Tiggelen. "Hij doet het hartstikke goed, maar we moeten niet doen alsof hij de Messi onder de verdedigers is", vindt de oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en PSV.

De Wolf ziet nog wel wat dingen die ontbreken bij Van Dijk. "Het enige waar het hem aan ontbreekt zijn prijzen en de nodige ervaring. Een echte topverdediger heeft een noemenswaardige prijzenkast." Van Tiggelen ziet een mooie toekomst bij Oranje. "Als Matthijs de Ligt wekelijks naast Van Dijk zou spelen bij Liverpool, dan duurt het niet lang meer voordat hij ook op dat niveau zit. Daar heeft het Nederlandse voetbal alleen maar profijt van."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Champions League
 
Liverpool
 
Virgil van Dijk
 
Matthijs de Ligt

>
UEFA Champions League
Bayern München
1
3
Liverpool
Woensdag, 13 maart 2019 om 21:00
Meer nieuws
   
12:43
12:43
Rakitic glundert door Mourinho: 'Ik weet zelfs niet of mijn vader zo lyrisch is'
0
   
12:28
12:28
EK-kwalificatie 2020: Oranje gaat vandaag voor tweede zege
18
   
12:14
12:14
Update: NAC Breda meldt komst van nieuwe assistent Ruud Brood
37
   
12:00
12:00
In de wandelgangen: Vraagprijs voor begeerde Nathan Aké is bekend
2
   
11:41
11:41
'Als de situatie niet verandert bij Ajax, moet ik op zoek naar iets anders'
15
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties