'De Zweep' strijkt na avonturen bij Benfica, Atlético en China in MLS neer
Donderdag, 14 maart 2019 om 18:42

Nicolás Gaitán gaat in de Major League Soccer aan de slag. Chicago Fire meldt via de officiële kanalen de komst van de 31-jarige middenvelder annex aanvaller, die ruim een jaar geleden samen met Yannick Ferreira Carrasco voor een totaalbedrag van 35 miljoen euro van Atlético Madrid naar Daliang Yifang ging. Gaitán zou de Chinese club transfervrij hebben verlaten.

Gaitán, die ‘de Zweep’ als bijnaam heeft, maakte medio 2010 de oversteek naar Europa. Benfica haalde de Argentijn voor 8,4 miljoen euro op bij Boca Juniors, als vervanger van de naar Real Madrid vertrokken Ángel Di Maria. De buitenspeler bleef zes jaar in Lissabon, waar hij tien hoofdprijzen veroverde. Domper was het tot tweemaal toe verliezen van de finale van de Europa League, tegen Chelsea en Sevilla.

In de zomer van 2016 maakte Gaitán voor 25 miljoen euro de overstap van Benfica naar Atlético, maar de samenwerking met landgenoot Diego Simeone was geen onverdeeld succes. Hij kwam in ruim anderhalf jaar tot 42 officiële duels en 4 doelpunten. In februari 2018 vertrok hij Gaitán samen met Ferreira Carrasco naar China, waar hij in totaal 30 duels speelde en 2 doelpunten maakte.

Gaitán heeft zich voor de rest van het kalenderjaar aan Chicago Fire verbonden, met een eenzijdige optie voor de club van nog een jaar. "We wilden nog een aanvallende optie toevoegen en we geloven dat Nico’s dynamiek en capaciteit als spelmaker a perfect fit is", zo verzekert voorzitter en algemeen directeur Nelson Rodriguez. Chicago Fire, waar onder meer Johan Kappelhof en Bastian Schweinsteiger op de loonlijst staan, heeft een punt uit de eerste twee competitieduels gehaald.

 
Meer video's
 
Major League Soccer
 
Chicago Fire
 
Yannick Ferreira Carrasco
 
Nicolas Gaitán

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties