Feyenoord accepteert schorsing Jörgensen en beboet Clasie
Maandag, 15 april 2019 om 13:51

Feyenoord heeft het schikkingsvoorstel dat de aanklager van de KNVB heeft gedaan na de rode kaart van Nicolai Jörgensen tegen Heracles Almelo geaccepteerd. De Rotterdammers laten maandagmiddag via de officiële kanalen weten dat Jörgensen een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, heeft gekregen.

De Deense spits mist vanwege zijn uitsluiting dus de belangrijke wedstrijd tegen AZ van aankomende zaterdag. Feyenoord bezet momenteel de derde plek in de Eredivisie en de voorsprong op de Alkmaarders bedraagt vier punten. Naast het treffen met de ploeg van trainer John van den Brom ontbreekt Jörgensen ook volgende week woensdag als het bezoek aan NAC Breda op de agenda staat.

Meer: Verbazing om ‘topaankoop’ Feyenoord: ‘Ik zat om Botteghin te schreeuwen’ | Jaap Stam: ‘Iedereen roept om hem, maar ik luister niet naar iedereen’

Feyenoord laat weten dat Jörgensen bovendien beboet is. Jordy Clasie heeft eveneens een geldstraf opgelegd gekregen. De middenvelder maakte tegen Heracles veel misbaar toen hij een kwartier voor tijd plaats moest maken voor Robin van Persie. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet na de wedstrijd al weten niet blij te zijn met de reactie van zijn middenvelder: "Jordy vertoonde daarmee ongepast gedrag."

"Dat kan ik niet accepteren. Jordy is een emotionele jongen, iedereen verwerkt zoiets op zijn eigen manier. Hij is nu ook weer een stuk rustiger en baalt enorm van dat moment. We wilden de wedstrijd winnen en daarom wisselde ik hem om er een spits bij te zetten", reageerde hij toen tegenover FOX Sports.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Nicolai Jörgensen
 
Jordy Clasie
 
Robin van Persie

Poll
Drie duels schorsing voor Nicolai Jörgensen is...
...te weinig
...genoeg
...te veel
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties