Ten Hag op persconferentie nog in onzekerheid: 'Moet je teleurstellen'
Maandag, 15 april 2019 om 18:52

Het is niet zeker of Frenkie de Jong fit genoeg is om dinsdagavond in actie te komen voor Ajax tegen Juventus. De middenvelder viel zaterdag in het thuisduel met Excelsior (6-2) uit met problemen aan de hamstring, maar is wel meegereisd naar Turijn. Op de persconferentie, daags voor de return van de kwartfinale in de Champions League, kan Ten Hag nog geen duidelijkheid verschaffen.

"Nee, ik moet je teleurstellen", vertelt de oefenmeester aan de NOS. "We zullen van uur tot uur moeten bekijken of hij fit genoeg is om morgen te starten. De training is daar niet doorslaggevend bij, want we zullen niet zo intensief gaan trainen." Ten Hag voegt er later tegenover FOX Sports aan toe dat Ajax wel een 'verantwoord risico' kan nemen met De Jong. "Als het niet verantwoord is, dan doen we het niet."

Meer: ‘Belastingdienst profiteert flink mee van transfer Frenkie de Jong’ | Verklaring voor vormdip van De Ligt: ‘Opeens was zijn leven heel hectisch’

"De speler moet daar zelf een keuze in maken, want ik kan niet weten wat hij voelt. Uiteindelijk bepaal ik of hij wordt opgesteld. Hij is positief gestemd. Wij staan er positief in", maakt Ten Hag duidelijk. De trainer kan in ieder geval niet beschikken over de geschorste Nicolás Tagliafico, waardoor de invulling van de linksbackpositie nog onzeker is. "We hebben een aantal opties. Noussair Mazraoui is een optie, maar we kunnen ook met Daley Sinkgraven of Daley Blind daar spelen."

Ali Dursun, de zaakwaarnemer van De Jong, liet maandagochtend tegenover De Telegraaf al weten dat het goed gaat met zijn cliënt. "Hij reist met de ploeg mee naar Italië en ik denk dat hij kan spelen tegen Juve", zei hij. "Frenkie zelf is positief gestemd. De wissel was uit voorzorg. Frenkie voelde de hamstring opspelen, maar er was geen moment dat de pijn er echt inschoot. Dus het lijkt erop dat de schrik groter was dan de schade."

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
Frenkie de Jong
 
Erik ten Hag

>
UEFA Champions League
Juventus
1
2
Ajax
Dinsdag, 16 april 2019 om 21:00
Poll
Denk je dat Frenkie de Jong dinsdag een basisplaats heeft?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
11:20
11:20
Carragher geeft tegenover Evra 'enorme fout' toe na steun aan Suárez
5
   
10:59
10:59
De 'nieuwe Jadon Sancho' is klaar om te stralen voor Oranje op het WK
23
   
10:44
10:44
Perez: 'Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes'
5
   
10:26
10:26
'In de ArenA kon ik mijn ploeggenoten verstaan, dat was daar ondenkbaar'
11
   
10:07
10:07
Boskamp: 'Van wat ik gezien heb, schrok ik me helemaal te pletter'
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties