Perez en De Boer wijzen naar Ajax voor oplossing 'grootste probleem Eredivisie'
Donderdag, 18 april 2019 om 22:10

Ajax presteert dit seizoen met een plek in de halve finales overweldigend in de Champions League en daar plukt de club ook financieel de vruchten van. De Amsterdammers toucheerden deze voetbaljaargang naar verluidt al ongeveer negentig miljoen euro in het miljardenbal en volgens Kenneth Perez en Ronald de Boer zou het niet verkeerd zijn als Ajax iets 'terugdoet' voor de Eredivisie.

Perez wijst op het televisiegeld dat Ajax jaarlijks opstrijkt in de Eredivisie, naar verluidt ongeveer negen miljoen euro. "Ajax heeft de televisiegelden natuurlijk totaal niet meer nodig met al het geld dat nu binnenkomt. Het zou richting het Nederlandse voetbal heel leuk zijn als ze de televisiegelden inleveren en het grootste probleem van het Nederlandse voetbal oplossen: het kunstgras", zegt de Deense analist donderdagavond bij FOX Sports.

Meer: ‘Ik wilde niet weg bij Ajax, maar er was eigenlijk geen andere keuze’

Op dit moment spelen zes Eredivisie-clubs hun thuiswedstrijden op een kunstgrasmat: Heracles Almelo, PEC Zwolle, Excelsior, ADO Den Haag, FC Emmen en VVV Venlo. "Dat is wat mij betreft het grootste probleem van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal. Met de negen miljoen euro die Ajax ongeveer toucheert per jaar aan televisiegelden zou je het kunstgrasprobleem misschien wel kunnen oplossen", stelt Perez.

Collega-analist De Boer zou ook graag zien dat de televisiegelden 'eerlijker' worden verdeeld. "Ik vind ook dat de verdeling van de televisiegelden beter kan. Natuurlijk weet ik ook wel dat iedereen naar PSV, Ajax of Feyenoord kijkt. Het is logisch dat die clubs enigszins worden voorgetrokken, maar wij hebben al die andere clubs ook heel hard nodig", betoogt de oud-international.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Frank de Boer
 
Ronald de Boer
 
Kenneth Perez

Poll
Kun jij je vinden in de woorden van Kenneth Perez?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties