'Overbodig geworden Garry Rodrigues staat voor spectaculaire terugkeer'
Woensdag, 10 juli 2019 om 22:21

Garry Rodrigues staat voor een spectaculaire terugkeer naar de Süper Lig. De 28-jarige aanvaller is overbodig geworden bij Al-Ittihad uit Saudi-Arabië en zal spoedig op huurbasis de overstap naar Fenerbahçe maken, meldt Voetbal International woensdag. Rodrigues speelde eerder in Turkije voor aartsrivaal Galatasaray.

Rodrigues maakte begin dit kalenderjaar voor ongeveer negen miljoen euro de overstap van Galatasaray naar Al-Ittihad, maar de geboren Rotterdammer is al vrij snel overbodig geworden bij die club. Rodrigues wordt gedwongen deze keuze te maken, nu hij niet meer voorkomt in de plannen nieuwbakken trainer José Luis Sierra, zo klinkt het.

Luis Sierra wenst gebruik te maken van zijn eigen spelers, waardoor Rodrigues voorlopig geen toekomst heeft bij Al-Ittihad. De international van Kaapverdië heeft nog een vierjarig contract in Saudi-Arabië, maar lijkt voor minimaal de helft van die periode in Turkije te gaan voetballen. Fenerbahçe gaat Rodrigues naar verluidt voor twee seizoenen huren van Al-Ittihad. De vleugelspeler zal 'een dezer dagen' naar Istanbul vliegen voor een medische keuring.

Rodrigues doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar brak uiteindelijk nooit door in De Kuip. Hij speelde voor onder meer FC Dordrecht, Levski Sofia en PAOK Saloniki, alvorens hij in januari 2017 neerstreek bij Galatasaray. Met Cim Bom won hij onder meer tweemaal de Turkse landstitel.

 
Meer video's
 
Fenerbahçe
 
Galatasaray

Poll
Zou jij het begrijpen als Garry Rodrigues aan de slag gaat bij Fenerbahçe?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties