Onbegrip voor jacht Barcelona: 'Hij is geen Virgil van Dijk, niet?'
Donderdag, 11 juli 2019 om 21:46

Barcelona gaat naast Matthijs de Ligt grijpen, waardoor de Spaanse topclub het vizier op andere verdedigers richt. Volgens Mundo Deportivo is Victor Lindelöf nadrukkelijk in beeld als versterking voor de grootmacht. Steve Nicol, oud-verdediger van Liverpool, begrijpt niet waarom Barcelona uitkomt bij de verdediger van Manchester United.

"Hij speelt voor zijn land (Zweden, red.), hij heeft gespeeld in de Premier League. Maar hij is een middelmatige verdediger", begint Nicol zijn analyse bij ESPN over de stopper. "Het is niet voor niets dat United meer dan vijftig goals heeft geïncasseerd vorig jaar. Hij heeft daarbij in dertig Premier League-wedstrijden gespeeld."

"Hij is geen Virgil van Dijk, niet? Laten we eerlijk zijn", aldus de Schot, die erkent dat er niet veel verdedigers ter wereld zijn die kunnen tippen aan Van Dijk. "Dat is waar. Blijkbaar hebben ze niet het geld om andere type spelers te halen dan iemand als Lindelöf", besluit Nicol over de Zweed, die momenteel nog tot medio 2021 vastligt op Old Trafford.

Barcelona zou naar verluidt al meerdere keren hebben aangeklopt bij United, maar de Engelsen willen Lindelöf niet kwijt. De verdediger is sinds 2017 actief voor the Red Devils, nadat de club 35 miljoen euro had overgemaakt aan Benfica. Tot op heden kwam Lindelöf tot 69 wedstrijden voor de grootmacht uit Manchester.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Manchester United
 
Virgil van Dijk
 
Matthijs de Ligt

Poll
Ben jij het eens met Steve Nicol?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties