Champions League-ontmoeting wordt 'race tegen de klok' voor Ajax-aanwinst
Maandag, 22 juli 2019 om 16:41

Ajax rondde maandag voor vijftien miljoen euro de komst van Edson Álvarez af. Het is echter nog maar de vraag of de van Club América overgenomen verdediger van de partij is als Ajax het in de voorrondes van de Champions League opneemt tegen PAOK Saloniki. De Telegraaf weet maandagmiddag namelijk te melding dat de afwikkeling van de transfer een 'race tegen de klok' wordt.

Ajax speelt op 6 of 7 augustus in Griekenland de heenwedstrijd tegen PAOK, waarna de return een week later op het programma staat. Álvarez, die zondag aankwam in Amsterdam en maandag zijn contract signeerde, zal in de komende dagen terugvliegen naar Mexico om daar het benodigde stempel voor zijn werkvergunning op te halen.

Dit proces kan echter in totaal twee weken in beslag nemen en Álvarez mag in de tussentijd ook niet meetrainen met zijn nieuwe werkgever. Als de formaliteiten op tijd worden afgerond blijft het daarom de vraag of Erik ten Hag hem wel zal opstellen in de heenwedstrijd, aangezien hij dan nauwelijks op het veld heeft gestaan met zijn nieuwe ploeggenoten.

De oefenmeester zal daarom waarschijnlijk een andere vervanger voor de naar Juventus vertrokken Matthijs de Ligt aan moeten wijzen en heeft daarvoor drie opties. Perr Schuurs maakte de afgelopen weken een goede indruk in de voorbereiding en geldt op dit moment misschien wel als de voornaamste kandidaat om de plek naast Daley Blind in te nemen. Met Joël Veltman en Lisandro Magallán heeft Ten Hag nog twee andere kandidaten voor de plek van rechter centrale verdediger in zijn selectie.

 
Champions League
 
Ajax
 
Edson Omar Álvarez Velázquez
 
Matthijs de Ligt
 
Daley Blind

Poll
Wie moet er wat jou betreft naast Daley Blind komen te spelen?
Edson Álvarez (als hij inzetbaar is)
Perr Schuurs
Lisandro Magallán
Joël Veltman
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties