Stam heeft positief nieuws over Jörgensen en verwacht 'aparte sfeer' in Tbilisi
Maandag, 12 augustus 2019 om 20:24

Jaap Stam heeft goede hoop binnenkort weer over Nicolai Jörgensen te kunnen beschikken. De trainer van Feyenoord zegt dat het herstel van de geblesseerde spits goed verloopt, maar weet nog niet precies wanneer de Deen weer inzetbaar is. "Het gaat goed met hem, maar dat wil niet zeggen dat hij binnen een paar dagen weer beschikbaar is", aldus Stam, geciteerd door Voetbal International.

Jörgensen raakte in de voorbereiding geblesseerd en kwam dit seizoen nog niet in actie. "Het feit dat hij op het veld bezig is, is heel positief", zegt Stam. "We kijken van dag tot dag wat zijn situatie is en wat we met hem kunnen gaan doen. Maar dat wil niet zeggen dat hij binnen een paar dagen weer beschikbaar is. Hij is nu bezig met een individueel traject en daarna krijg je natuurlijk het groepsproces. Uiteindelijk vergt dat allemaal een bepaalde opbouw."

Meer: Feyenoord lijdt opnieuw puntverlies na geweldige uithaal Dresevic | ‘Hoe er in De Kuip op mij werd gereageerd, daar kreeg ik kippenvel van’

Stam speelt aanstaande donderdag met Feyenoord de return in de voorronde van de Europa League tegen Dinamo Tbilisi, nadat in De Kuip met 4-0 werd gewonnen. Omdat de Georgiërs zonder publiek moeten spelen, vreesde Feyenoord in een spookstadion terecht te komen. Maandag werd echter bekend dat er wel 140 Feyenoord-supporters bij de wedstrijd aanwezig zullen zijn, tot vreugde van Stam.

"Voor publiek spelen is altijd prettig. Dat geeft voor jou als ploeg en als speler een bepaald gevoel. Aan de andere kant kun je zeggen dat zij geen steun hebben van het thuispubliek. Dat geeft een aparte sfeer, een rare ambiance om te spelen in een leeg stadion. Maar als prof moet je je kunnen redden in elke situatie. Wij moeten scherp zijn, want zij zullen toch gaan proberen om zo snel mogelijk druk te zetten en zo snel mogelijk een doelpunt te maken."

 
UEFA Europa League
 
Feyenoord
 
Dinamo Tbilisi
 
Jaap Stam
 
Nicolai Jörgensen

>
UEFA Europa League
Dinamo Tbilisi
1
1
Feyenoord
Donderdag, 15 augustus 2019 om 18:30
Meer nieuws
   
09:45
09:45
Sparta Rotterdam komt op stoom: de meest tevreden club van de Eredivisie
0
   
09:30
09:30
In de wandelgangen: Fiorentina pakt door en biedt zestien miljoen euro
0
   
09:15
09:15
Gakpo over 3-0: 'De uitslag was terecht, we hadden nog meer kunnen scoren'
0
   
09:02
09:02
Feyenoord stalt Dylan Vente in Eredivisie bij promovendus
44
   
08:48
08:48
Leroy Fer zijn salaris 'dik waard': 'Klaterend applaus alleszeggend'
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties