Gullit en Mulder kritisch op Ajacieden: 'Hij stond telkens op de verkeerde plek'
Dinsdag, 13 augustus 2019 om 22:49

Het optreden van Ajax tegen PAOK Saloniki (3-2 zege) wordt wisselend ontvangen door de analisten van Ziggo Sport. De Amsterdammers zwoegden dinsdagavond, maar wisten mede door twee benutte strafschoppen van Dusan Tadic toch door te stoten naar de laatste voorronde van de Champions League. "Het was niet best van Ajax", oordeelt Youri Mulder kort na het laatste fluitsignaal. Ze zijn in de moeilijkheden gekomen, veelal door zichzelf.

Mulder stelt dat het ontbreekt aan 'defensieve zekerheid' in de ploeg van Erik ten Hag. "Je zit met samengeknepen billen. Je voelt het gevaar bij een tegenaanval; dat was vorig seizoen veel minder zo. Ajax wist de bal niet lang genoeg in de ploeg te houden", analyseert Mulder. "Dat maakt het voetbal soms wel leuker, want je krijgt een wedstrijd die op en neergaat."

Meer: Van Hanegem adviseert Ten Hag: ‘Zou hem daar ook in de Eredivisie opstellen’ | Kenneth Perez oppert nieuwe rol voor Hakim Ziyech tegen Valencia

Volgens Ruud Gullit is Ten Hag 'een jaar ouder geworden' tijdens de wedstrijd. "Donny van de Beek speelde te diep, waardoor je twee tegen twee speelde op het middenveld. PAOK had in die situaties veel meer power. Donny moest iets verder terugspelen en vanuit daar naar voren gaan", aldus Gullit, die ook kritisch is op andere Ajacieden. "David Neres en Dusan Tadic waren niet in vorm. Neres stond elke keer op de verkeerde plek."

"Het was voor de neutrale toeschouwer geweldig. PAOK speelde goed voetbal, maar had de counters beter moeten uitspelen", aldus Gullit. "Diego Biseswar is een goede, slimme speler." Biseswar maakte twee doelpunten, evenals Tadic. De Serviër ontfermde zich over drie penalty's, waarvan hij de eerste miste. "Het is heel knap van Tadic dat hij ze allemaal neemt, vooral die tweede. Hij neemt de verantwoordelijkheid. Dat is toch een specialiteit", vindt Mulder.

 
Meer video's
 
Champions League
 
Ajax
 
David Neres

>
UEFA Champions League
Ajax
3
2
PAOK Saloniki
Dinsdag, 13 augustus 2019 om 20:30
Poll
Scoorde David Neres in jouw ogen een voldoende tegen PAOK Saloniki?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
07:46
07:46
Tagliafico kan tegen AZ aansluiten bij exclusief gezelschap van Ajax
5
   
07:00
07:00
Advocaat jaagt op eerste Eredivisie-zege op PSV sinds 2 november 1988
10
   
00:27
00:27
Sterspelers Bayern München hopen op transfer: 'Ik zou hem zeker halen'
6
   
00:15
00:15
In de wandelgangen: Barcelona hanteert vraagprijs van tien miljoen euro
8
   
00:02
00:02
'Bayer Leverkusen troeft Ajax af en heeft beet voor 21,8 miljoen euro'
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties