'Steenrijke eigenaar van Ajax-opponent Valencia stuurt trainer de laan uit'
Woensdag, 11 september 2019 om 14:21

Valencia maakt woensdag nog bekend afscheid te nemen van trainer Marcelino, zo verwachten diverse Spaanse media, waaronder COPE. Volgens het radiostation is eigenaar Peter Lim klaar met de Spaanse oefenmeester, die sinds 2017 aan het roer staat in Mestalla. Albert Celades, voormalig rechterhand van Julen Lopetegui bij Spanje en Real Madrid, wordt genoemd als opvolger van Marcelino.

Lim, de steenrijke Singaporese eigenaar van Valencia, heeft naar verluidt woensdag een onderhoud met landgenoot Anil Murthy, de president van de club. De verwachting is dat het duo in de belegde vergadering de knoop doorhakt om Marcelino de laan uit te sturen. Waarschijnlijk moet ook technisch directeur Mateu Alemany zijn biezen pakken.

Eind juli doken al hardnekkige geruchten op dat Lim afscheid wilde nemen van zowel Marcelino als Alemany. De reden daarvoor zou een 'intern conflict' zijn. De resultaten van het eerste elftal zullen vermoedelijk niet de oorzaak zijn van Lims ontevredenheid, want Valencia beleefde een van zijn beste seizoenen in de laatste jaren. Zo werd de Copa del Rey gewonnen, de halve finale van de Europa League gehaald en met de vierde plek in LaLiga Champions League-voetbal veiliggesteld.

Dit seizoen is Valencia in de groepsfase van het miljardenbal tegenstander van Ajax. Op 2 oktober gaan de Amsterdammers op bezoek in de sinaasappelstad, terwijl de return in de Johan Cruijff ArenA op 10 december volgt. Valencia is het seizoen in de Spaanse competitie begonnen met vier punten uit de eerste drie wedstrijden.

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Champions League
 
Valencia
 
Ajax
 
Marcelino García Toral

>
UEFA Champions League
Valencia
-
-
Ajax
Woensdag, 2 oktober 2019 om 21:00
Poll
Zou je het ontslag van Marcelino begrijpen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
01:17
01:17
Hendrix: 'Ik voelde bijna geen contact, maar de scheids zou wel gelijk hebben'
0
   
01:00
01:00
Chelsea - Liverpool: Tammy Abraham kan zondag Luis Suárez evenaren
0
   
23:55
23:55
Rick Karsdorp geeft emotioneel interview: 'Ze moeten mijn gezin met rust laten'
38
   
23:24
23:24
Stam gaat confrontatie aan bij FOX Sports: 'Heb jij ooit op niveau gevoetbald?'
22
   
22:56
22:56
Justin Kluivert scoort weer voor AS Roma; blunder Loris Karius gaat viraal
23
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties