Ajax kwam met vernietigende boodschap: 'Ik barstte in tranen uit'
Woensdag, 18 september 2019 om 17:24

Myron Boadu is dit seizoen een van de uitblinkers bij AZ, maar de nog prille loopbaan van de pas achttienjarige aanvaller kende ook dieptepunten. Boadu werkte ooit een proefperiode af bij Ajax en de jonge AZ'er was zelf tevreden over de stage bij de Amsterdamse club. Ajax besloot destijds echter om de jeugdinternational niet op te nemen in de jeugdopleiding.

"Op mijn elfde ben ik op stage geweest bij Ajax. Daar vonden ze me niet goed genoeg", blikt Boadu in gesprek met Voetbal International terug op de mislukte stageperiode bij Ajax. "Ik heb drie keer meegetraind en een oefenwedstrijd gespeeld. Daarin scoorde ik één keer, voor mijn gevoel was het goed gegaan. Ik was ervan overtuigd dat ze me eruit zouden pikken."

Meer: ‘Ajax-talent Brobbey sprak met bondscoach Ghana over interlandcarrière’

Myron Boadu over zijn stage bij Ajax en zijn ambities! Abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!

Ajax besloot echter anders, tot verdriet van Boadu, die werd teruggestuurd naar amateurvereniging SC Buitenveldert. "Dat kwam hard aan. Thuis barstte ik in tranen uit. Mijn ouders zeiden dat alles goed zou komen en dat gebeurde: twee weken later meldde AZ zich. In de jaren erna was ik tijdens jeugdwedstrijden met AZ tegen Ajax extra gemotiveerd. Dan wilde ik ze in Amsterdam laten zien wat ze waren misgelopen. Het bleef steken."

Boadu stuit met AZ in de groepsfase van de Europa League onder meer op Manchester United, zijn favoriete club in het buitenland. De AZ-aanvaller was dan ook door het dolle heen toen de Alkmaarders tijdens de loting aan the Red Devils werden gekoppeld. "Vooraf riep ik al door de bus dat het zou gaan gebeuren. Dus toen dat nog uitkwam ook, heb ik wel even zitten schreeuwen van vreugde. Het is een zware poule, met ook nog FK Partizan en FK Astana. Maar ik denk dat we iets moois kunnen bereiken."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
UEFA Europa League
 
Ajax
 
AZ
 
Myron Boadu

>
UEFA Europa League
Partizan Belgrado
2
2
AZ
Donderdag, 19 september 2019 om 21:00
Poll
Denk jij dat Myron Boadu nu wel goed genoeg is voor Ajax?
Ja
Nee
Ik weet het niet
Meer nieuws
   
10:59
10:59
De 'nieuwe Jadon Sancho' is klaar om te stralen voor Oranje op het WK
22
   
10:44
10:44
Perez: 'Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes'
4
   
10:26
10:26
'In de ArenA kon ik mijn ploeggenoten verstaan, dat was daar ondenkbaar'
6
   
10:07
10:07
Boskamp: 'Van wat ik gezien heb, schrok ik me helemaal te pletter'
12
   
09:50
09:50
Ajax treft topschutter die een hardnekkige Chelsea-vloek doorbreekt
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties