Waarom is het nieuwe shirt van Italië niet blauw maar groen?
Dinsdag, 8 oktober 2019 om 11:12

Puma heeft maandag het nieuwe shirt van de nationale ploeg van Italië gepresenteerd. Opvallend is de kleur van het shirt, want het team van bondscoach Roberto Mancini is niet blauw, zoals gebruikelijk, maar groen. Op zaterdag 12 oktober in de EK-kwalificatie tegen Griekenland speelt de Azzurri in het Stadio Olimpico voor het eerst in het nieuwe tenue.

De Renaissance staat centraal bij de presentatie van het nieuwe shirt, dat de nieuwe generatie van Italiaanse internationals moet representeren. Er wordt teruggeblikt op de 2-0 overwinning van Italië op Argentinië in 1954 in het Stadio Olimpico. Dat was de eerste en enige keer dat de nationale ploeg het groene tenue droeg. Toentertijd droegen de Italiaanse jeugdteams groene shirts, terwijl het blauw was gereserveerd voor de spelers die uitkwamen in het hoogste elftal.

Net als bij het Nederlands elftal wordt ook bij de Italiaanse bond gesproken van een 'nieuwe golf', doelend op de nieuwe stroom talenten die doorkomen. Met een nieuw tenue en andere kleur wil de Italiaanse bond samen met het kledingmerk een tijdperk benadrukken. Het groene shirt wordt tot aan maart volgend jaar het thuisshirt van Italië. Daarna wordt, in aanloop naar het EK van 2020, weer een nieuw tenue gepresenteerd. Naar verwachting speelt Italië dan wel gewoon weer in het blauw.

 
Kwalificatie EK
 
Italië
 
Roberto Mancini

>
EC Qualification
Italië
2
0
Griekenland
Zaterdag, 12 oktober 2019 om 20:45
Meer nieuws
   
10:59
10:59
De 'nieuwe Jadon Sancho' is klaar om te stralen voor Oranje op het WK
22
   
10:44
10:44
Perez: 'Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes'
4
   
10:26
10:26
'In de ArenA kon ik mijn ploeggenoten verstaan, dat was daar ondenkbaar'
6
   
10:07
10:07
Boskamp: 'Van wat ik gezien heb, schrok ik me helemaal te pletter'
12
   
09:50
09:50
Ajax treft topschutter die een hardnekkige Chelsea-vloek doorbreekt
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties