Wenger: 'Ik denk dat Bayern op een manipulatieve manier bezig was'
Woensdag, 9 oktober 2019 om 11:48

Serge Gnabry kwam op jonge leeftijd bij Arsenal terecht, al bleef een definitieve doorbraak in de hoofdmacht uit. De jonge aanvaller is enkele jaren later wel uitgegroeid tot een vaste waarde bij Bayern München. Arsène Wenger, voormalig manager van Arsenal, denkt dat het een uitgemaakte zaak was dat Gnabry bij de Duitse grootmacht zou belanden, zelfs toen Gnabry nog voor Werder Bremen uitkwam.

"We hebben bij Arsenal heel lang geprobeerd om het contract van Gnabry te verlengen, maar ik denk dat Bayern München achter de schermen al op een manipulatieve manier met hem bezig was. Dat hij na zijn periode bij Werder Bremen sowieso bij Bayern terecht zou komen", vertelt Wenger in een interview met beIN Sports. Gnabry tekende medio 2017 een meerjarig contract bij der Rekordmeister.

Meer: Hansi Flick ziet na Leroy Sané volgende aanvaller wegvallen voor CL-kraker

Arsène Wenger: 'Arsenal is nog lang niet zover als Liverpool'

Wenger kijkt desondanks met tevredenheid terug op zijn samenwerking met Gnabry bij Arsenal. "Het was destijds een erg getalenteerde speler, die alleen soms het vertrouwen miste. Maar ik had altijd wel in het oog dat hij zou uitgroeien tot een erg goede speler. Zijn vertrouwen was verdwenen na de verhuurperiode bij West Bromwich Albion, dus dat moest ik weer opbouwen", aldus de clubloze oefenmeester, die Gnabry viermaal zag scoren tegen Tottenham Hotspur in de Champions League. "Dat was een avond waarop alles meezat bij Gnabry en Tottenham geen greintje geluk had."

Volgens Wenger moet Gnabry nog een paar stappen zetten om echt een glansrijke loopbaan tegemoet te gaan. "Consistent zijn is cruciaal voor een lange carrière aan de top. De spelers die in het voetbal succes zijn geweest hebben dat allemaal voor langere tijd aan de dag gelegd. De grote vraag is: Kan Gnabry het niveau van de wedstrijd tegen Tottenham blijven vasthouden?" Gnabry bereidt zich met Duitsland voor op de vriendschappelijke interland tegen Argentinië van woensdagavond.

 
Premier League
 
1. Bundesliga
 
Bayern München
 
Arsenal
 
Werder Bremen

Poll
Had Serge Gnabry meer kansen verdiend bij Arsenal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties