Barcelona krijgt met schorsing slecht nieuws in aanloop naar El Clásico
Woensdag, 9 oktober 2019 om 13:02

Barcelona kan in El Clásico op 26 oktober niet beschikken over Ousmane Dembélé. De Spaanse tuchtcommissie heeft de Franse aanvaller voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart in het duel met Sevilla (4-0 zege). Dembélé werd door scheidsrechter Mateu Lahoz van het veld gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

"Slecht, je bent heel slecht", zou Dembélé tegen Lahoz hebben gezegd. Barcelona heeft geprobeerd om de tuchtcommissie met videobeelden te overtuigen van het feit dat de Fransman niks beledigends tegen de scheidsrechter heeft gezegd. Tijdens de wedstrijd zei Gerard Piqué al tegen Lahoz dat hij Dembélé verkeerd verstaan had. Op beelden van Gol valt te zien dat Piqué en Mateu Lahoz ook na afloop nog even over het moment aan het praten waren. "Luister, nogmaals, hij zei slecht, heel slecht'." Mateu Lahoz antwoordde: "Nee, hij zei muy malo (jij bent heel slecht, red.)."

Meer: Schlemiel Frenkie de Jong leidt nederlaag van Barcelona in | ‘Barcelona moet duo lozen om komst van Depay in januari mogelijk te maken’

De tuchtcommissie heeft nu besloten om Dembélé voor twee wedstrijden te schorsen. Het betekent dat de Franse aanvaller niet kan meespelen in de wedstrijden tegen Eibar (19 oktober, uit) en Real Madrid (26 oktober, thuis). Het lag al in de lijn der verwachtingen dat Dembélé in ieder geval de eerste wedstrijd zou missen, maar er is nu besloten om daar nog een duel aan toe te voegen. Barcelona kan overigens nog in hoger beroep gaan tegen de straf. Als dit beroep niks uithaalt, bestaat er nog een mogelijkheid om de straf bij een hoger tribunaal aan te vechten.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Ousmane Dembèlé

Poll
Terechte straf?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties