Blind ziet verbeterpunt bij Oranje: 'Daar moeten we mee aan de slag'
Woensdag, 9 oktober 2019 om 14:22

Het Nederlands elftal maakte vorige maand veel indruk door met 2-4 te winnen van Duitsland in Hamburg, maar volgens Daley Blind heeft Oranje voorlopig nog helemaal niets bereikt. De verdediger van Ajax is nog niet bezig met het EK van volgend jaar en hamert er bij zijn ploeggenoten op dat elke wedstrijd in de kwalificatiecyclus een finale is.

"Ik kijk vooral van wedstrijd naar wedstrijd. We zijn niet in de positie om al te gaan zweven. We moeten nederig blijven en niet te ver vooruit kijken", wordt Blind woensdagmiddag op een persmoment geciteerd door onder meer Voetbal International. De Ajacied hoopt tevens dat Oranje donderdag tegen Noord-Ierland voor de verandering een keer op voorsprong komt. "We hebben in veel duels laten zien dat we de tweede helft beter zijn dan de eerste. Daar moeten we mee aan de slag. Maar dat we toch winnen, zegt ook wat over de weerbaarheid. Dat willen we natuurlijk ook vanaf het begin laten zien."

Meer: ‘Wij presteren het om de minste speler van Oranje 65 keer aan de bal te krijgen’ | De Mos ziet Koeman met vuur spelen: ‘Ik gaf het in minuut 32 op Twitter al aan’

Blind verwacht een fysiek pittig duel met Noord-Ierland in De Kuip. "Dat hebben ze ook tegen Duitsland laten zien", verwijst de linksback naar het duel van vorige maand, door die Mannschaft met 0-2 gewonnen in Belfast. "De stand laat zien dat het een belangrijk duel is, maar we zullen de wedstrijd benaderen zoals elke andere wedstrijd. We zullen op ons best moeten zijn en onszelf ontzetten goed moeten voorbereiden op de wedstrijd." Noord-Ierland staat op twaalf punten uit vijf duels, terwijl Oranje negen punten overhield aan de eerste vier kwalificatiewedstrijden.

De ervaren international benadrukt dat hij zowel bij Ajax als bij het Nederlands elftal door een zeer goede fase gaat. "Ik voel me goed, hopelijk kan ik die lijn doortrekken. Soms heb je van die fases in je carrière waarin je je goed voelt. Ik krijg veel vertrouwen van mijn medespelers hier en bij de club." Mocht Blind donderdagavond in actie komen tegen Noord-Ierland, dan kan de 29-jarige international zijn 67ste cap voor Oranje bijschrijven.

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Daley Blind

>
EC Qualification
Wit-Rusland
1
2
Nederland
Zondag, 13 oktober 2019 om 18:00
Poll
Nederland - Noord-Ierland eindigt in een...
Overwinning voor Nederland
Gelijkspel
Overwinning voor Noord-Ierland
Meer nieuws
   
10:59
10:59
De 'nieuwe Jadon Sancho' is klaar om te stralen voor Oranje op het WK
21
   
10:44
10:44
Perez: 'Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes'
3
   
10:26
10:26
'In de ArenA kon ik mijn ploeggenoten verstaan, dat was daar ondenkbaar'
6
   
10:07
10:07
Boskamp: 'Van wat ik gezien heb, schrok ik me helemaal te pletter'
12
   
09:50
09:50
Ajax treft topschutter die een hardnekkige Chelsea-vloek doorbreekt
10
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties