Overlijden van vader Mohamed Ihattaren was 'shock' voor hele spelersgroep
Woensdag, 9 oktober 2019 om 19:36

Robbin Ruiter beleefde een week met hoogte- en dieptepunten. Zeven dagen geleden maakte de doelman zijn officiële debuut voor PSV in de Europa League-wedstrijd tegen Rosenborg BK (1-4 zege), nadat eerste keus Jeroen Zoet vlak voor de aftrap geblesseerd raakte, en zondag stond hij ook negentig minuten onder de lat tegen VVV-Venlo (4-1). Vanwege het overlijden van de vader van ploeggenoot Mohamed Ihattaren werd het echter een week met twee gezichten.

"Voor mij persoonlijk was het een fantastisch mooie week", beaamt Ruiter via de officiële kanalen van zijn club. "Ik heb mijn debuut mogen maken voor PSV en daarna ook gelijk in de competitie mogen spelen. Maar toch overheerst het overlijden van de vader van Mohamed Ihattaren. Dat heeft een grote impact op het team. Mo ligt ontzettend goed in de groep en hij is nog zo jong. Als je dan je vader verliest, dat komt ontzettend hard aan."

Meer: PSV door de mangel gehaald: ‘Dit is nog nooit voorgekomen volgens mij’ | Van Bommel reageert op geruchten: ‘Zo gaat het altijd in de voetballerij’

Zondagochtend werd bekend dat de zeventienjarige Ihattaren zijn vader was verloren aan de gevolgen van kanker. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen VVV, waarin de aanvallende middenvelder zelf niet meedeed, werd een minuut stilte gehouden. Achteraf had de spelersgroep een spandoek klaar voor Ihattaren: 'Mo stay strong'. Een 'kippenvelmomentje', aldus Ruiter. "We hoorden het nieuws zondagochtend en dat was wel een shock voor iedereen."

Vanwege de interlandperiode speelt PSV dit weekend geen wedstrijd. Zoet moest zich vanwege zijn liesblessure afmelden bij bondscoach Ronald Koeman. Het is nog onduidelijk of hij volgende week zaterdag in actie kan komen tegen FC Utrecht. Ruiter rekent in ieder geval nog niet op speeltijd. "Alle wedstrijden die ik kan spelen zijn meer dan welkom, dit zijn de momenten waar je het voor doet als keeper. Als Jeroen Zoet fit is tegen FC Utrecht zal hij gewoon starten. Zo niet zou het voor mij natuurlijk een fantastisch affiche zijn om te spelen tegen mijn oude club."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Jeroen Zoet

>
Eredivisie
PSV
4
1
VVV-Venlo
Zondag, 6 oktober 2019 om 16:45
Meer nieuws
   
10:59
10:59
De 'nieuwe Jadon Sancho' is klaar om te stralen voor Oranje op het WK
21
   
10:44
10:44
Perez: 'Het maakte me niet verdrietig, maar het zijn wel lastige keuzes'
2
   
10:26
10:26
'In de ArenA kon ik mijn ploeggenoten verstaan, dat was daar ondenkbaar'
6
   
10:07
10:07
Boskamp: 'Van wat ik gezien heb, schrok ik me helemaal te pletter'
12
   
09:50
09:50
Ajax treft topschutter die een hardnekkige Chelsea-vloek doorbreekt
10
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties