Derksen haalt uit naar Koeman: 'Schandelijk en onbetrouwbaar'
Maandag, 4 november 2019 om 21:25

Johan Derksen heeft bij Veronica Inside hard uitgehaald naar bondscoach Ronald Koeman. De keuzeheer van het Nederlands elftal loog in eerste instantie over het feit dat hij een clausule in zijn contract bij de KNVB heeft staan waardoor hij weg mag als Barcelona zich bij hem meldt. Nadat directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma had toegegeven dat Koeman wel degelijk over een dergelijke clausule beschikt, deed Koeman het af met 'een leugentje om bestwil'. Derksen vindt dat de trainer direct opening van zaken had moeten geven.

Koeman zei zondag bij Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports dat de uitspraken van Hoogma 'een beetje ongelukkig' waren. "Dat hoort niet zo en daar heb ik het wel even over gehad met hem. Je geeft ergens voeding aan iets wat niet interessant is. Ik kreeg toen ik aantrad als bondscoach de vraag of ik opening van zaken moest geven, maar een leugentje om bestwil doe ik ook weleens een keer." Derksen vindt het onbegrijpelijk dat de bondscoach van het Nederlands elftal niet eerlijk is geweest.

Meer: Wijnaldum begrijpt uitspraak Koeman: ‘Maar hopelijk komt het eerder’

"Dit is complete onzin wat hij uitkraamt. Hij neemt Hoogma kwalijk dat hij de waarheid zegt en dat hij zit te liegen is goed", zegt Derksen, die ingaat op de woorden van Koeman, die zei dat Hoogma met zijn uitspraken 'voeding gaf aan iets wat niets voorstelt'. "Maar dat was voor hem wel zo belangrijk om het in het contract op te laten nemen. Want hij is zo geobsedeerd door Barcelona, zijn grote droom, dat weten we. Dat je zoiets in je contract op laat nemen mag, maar zeg dat dan eerlijk. Je hoeft het niet uit jezelf te zeggen, maar als een journalist ernaar vraagt, ga er dan niet om liegen. Mensen in de politiek worden gestraft voor leugens. Zijn publieke functie is vergelijkbaar met een politieke functie. Hij is het boegbeeld van een heel grote maatschappelijke organisatie. En als hij zomaar mag liegen als het hem uitkomt, dan mag iedereen in die organisatie liegen en bedriegen want hij is de man die het voorbeeld geeft."

"Ik vind dat hij op zijn vingers getikt moet worden", aldus Derksen. "Hij realiseert zich niet wat voor functie hij heeft bij de KNVB. Ik vind het schandelijk en onbetrouwbaar. Hij wil het nu bagatelliseren en doet het af met een leugentje om bestwil." Derksen vindt dat Koeman Oranje dankbaar moet zijn. "Hij moet zich realiseren dat hij als coach best beschadigd was geraakt bij Everton. Dankzij de fantastische lichting bij het Nederlands elftal kan hij wel eens een heel interessante kandidaat voor Barcelona worden. Zeker als hij straks op het EK met die jonge garde gaat schitteren, dan is zijn droom werkelijkheid geworden dankzij het Nederlands elftal."

 
Nederland
 
Barcelona
 
Ronald Koeman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties