Club Brugge-fans plannen Facebook-evenement na gemiste penalty Diagne
Donderdag, 7 november 2019 om 12:57

Mbaye Diagne zal met weinig plezier terugdenken aan het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-0 nederlaag) van woensdagavond. De aanvaller van Club Brugge had de Belgen vanaf elf meter een punt kunnen bezorgen, maar hij faalde jammerlijk. Diagne haalde daarmee de woede van onder meer ploeggenoot Hans Vanaken op zijn hals, want laatstgenoemde zou bij afwezigheid van de geschorste Ruud Vormer de strafschop eigenlijk nemen.

Diagne komt via zijn Instagram-pagina met welgemeende excuses aan iedereen bij Club. "Het spijt me heel erg. Ik wilde het team helpen, maar ik heb een grote fout gemaakt. Ik heb het helemaal verkeerd aangepakt. Ik wil me eerst en vooral excuseren bij de coach, de aanvoerder en alle andere ploeggenoten. En natuurlijk ook bij de supporters. SORRY. Ik zal alles doen om te geven wat jullie verdienen. Het spijt me zeer, Club Brugge-familie."

Dit bericht bekijken op Instagram

To the Club Brugge family: I'm absolutely sorry for last night. I've made a big mistake and I will do everything to give this big club and his fans back what they deserve. I hope you can forgive me...????

Een bericht gedeeld door Mbaye Jr Diagne (@mbayediagne909) op

Analisten Jan Mulder en Marc Degryse spraken bij Q2 over het opmerkelijke voorval omtrent Diagne. "Ik zou hem op zijn minst een tijdje negeren, net zoals dat met Jelle Vossen (wiens vrouw via Instagram kritiek uitte op trainer Philippe Clement, red.) gebeurd is", is Mulder onverbiddelijk voor Diagne. Om er gelijk een kwinkslag aan toe te voegen. "Jelle Vossen zit bij mij zondag op de bank en valt ook in."

Degryse is het met Mulder eens dat Diagne een tijdje uit de wind moet worden gehouden door Club. "Clement moet ingrijpen. Je moet Diagne nu een maandje, bij wijze van spreken, negeren en kijken hoe hij zijn gedrag eventueel verandert. Want er zijn andere jongens die ook een kans verdienen en die wel aan het geheel denken." Een groep Club-supporters heeft een Facebook-evenement aangemaakt met de ludieke titel 'Diagne buitengooien bij Club', met 24 november als datum. Honderden mensen hebben inmiddels al aangeven dat ze daarbij aanwezig zijn en de actie is ook al honderden keren van een 'like' voorzien.

 
Champions League
 
Pro League
 
Club Brugge
 
Paris Saint-Germain
 
Mbaye Diagne

>
UEFA Champions League
Paris Saint-Germain
1
0
Club Brugge
Woensdag, 6 november 2019 om 21:00
Poll
Moet Club Brugge Mbaye Diagne een straf opleggen?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
23:52
23:52
'In Amsterdam zeggen ze dat ik goed op de plek van Ziyech had gepast'
19
   
23:14
23:14
Wim Kieft heeft weinig vertrouwen in Ajacied: 'Hij mist snelheid en techniek'
23
   
22:58
22:58
Almere City scoort vier keer in tien minuten; Go Ahead maakt geen fout
0
   
21:55
21:55
Wereldgoal van Harroui brengt Sparta verrassend richting middenmoot
11
   
21:29
21:29
René van der Gijp: 'Als ik hem was, ging ik écht niet naar Feyenoord'
78
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties