Denzel Dumfries en Jeroen Zoet krijgen ervan langs na wanprestatie van PSV
Donderdag, 7 november 2019 om 21:21

PSV leverde donderdagavond een collectieve wanprestatie tegen LASK Linz (4-1 nederlaag), maar na afloop worden twee individuen uitgelicht bij RTL7. Jeroen Zoet en Denzel Dumfries zakten door het ijs, zo luidt de conclusie van de analisten. Bij meerdere doelpunten van LASK ging Zoet niet vrijuit, terwijl Dumfries zijn verdedigende taken volgens Theo Janssen en Jan Boskamp verzaakte.

"Ik vond hem niet heel goed spelen", oordeelt Janssen over Dumfries. "Het is een jongen die heel veel arbeid levert. Bij iedere aanval van PSV stormt hij langs de lijn, maar het duurt even voordat hij terugkomt." In de studio worden beelden getoond van de 2-1, die voortkwam uit een aanval vanaf de linkerflank. "Waar is Dumfries?", vraagt Janssen zich af. Boskamp grapt: "Bij de cornervlag." Volgens Boskamp 'kiest' Dumfries zijn momenten niet, maar opteert hij ervoor om altijd mee aan te vallen.

"Aanvallend wil hij veel bijdragen, maar daardoor ben je verdedigend kwetsbaar", ziet ook Janssen, die vervolgens ook het optreden van Zoet uitlicht. Bij de 2-1 kreeg de keeper zijn hand tegen een inzet van Reinhold Ranftl, maar de ingreep van Zoet was niet doortastend genoeg. Bij de 3-1, een kopbal van João Klauss, kwam de keeper tekort. Janssen merkt dat, als hij naar de afgelopen jaren kijkt, Zoet weinig stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling.

"Zoet stond een paar jaar geleden nog in de belangstelling van grote clubs, maar hij speelt een heel moeizaam seizoen. Vorig jaar was het ook al minder. Hij zit in een mindere fase", oordeelt Janssen. Of hij zijn basisplek bij PSV zal behouden, weet Janssen niet. "Mark van Bommel zal ook wel twijfels hebben bij die andere keepers (Robbin Ruiter en Lars Unnerstall, red.)." Volgens Boskamp, die stelt dat Zoet 'twee ballen' wel had moeten hebben, zou Van Bommel met dezelfde logica 'drie of vier spelers' uit de opstelling moeten verwijderen. "Dat is het probleem."

 
UEFA Europa League
 
PSV
 
Jeroen Zoet
 
Denzel Dumfries

>
UEFA Europa League
LASK Linz
4
1
PSV
Donderdag, 7 november 2019 om 18:55
Meer nieuws
   
23:52
23:52
'In Amsterdam zeggen ze dat ik goed op de plek van Ziyech had gepast'
23
   
23:14
23:14
Wim Kieft heeft weinig vertrouwen in Ajacied: 'Hij mist snelheid en techniek'
29
   
22:58
22:58
Almere City scoort vier keer in tien minuten; Go Ahead maakt geen fout
0
   
21:55
21:55
Wereldgoal van Harroui brengt Sparta verrassend richting middenmoot
11
   
21:29
21:29
René van der Gijp: 'Als ik hem was, ging ik écht niet naar Feyenoord'
78
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties