Ook eigen fans keren zich tegen 'arrogante' Balotelli: 'Hij moet respect tonen'
Vrijdag, 8 november 2019 om 14:53

Racismeslachtoffer Mario Balotelli komt meer en meer alleen te staan in Italië. Woensdag keerden ook de supporters van zijn eigen club Brescia zich tegen de spits, die in de wedstrijd tegen Hellas Verona te maken kreeg met racistische aantijgingen vanaf de tribune en van het veld wilde stappen. "De arrogante houding van Balotelli is niet te rechtvaardigen", zo schrijft Brescia 1911, een fanatieke supportersgroep.

Eerder stelde Hellas Verona-trainer Ivan Juric dat er geen sprake was van racisme, terwijl vier raadslieden uit de gemeenteraad van Verona zelfs juridische stappen willen ondernemen tegen Balotelli. Ook de supporters van Brescia hebben geen enkel begrip voor de 29-jarige aanvaller. "Als Balotelli mentaal niet klaar was voor de Hellas-fans en voor zo'n belangrijke wedstrijd waarin onze trainer voor zijn laatste kans vocht, dan had hij dat moeten zeggen en zijn plek moeten afstaan aan iemand anders die niet zo irritant is als hij", klinkt het.

Meer: Italiaanse media speculeren massaal over akkefietje rondom Mario Balotelli | Mancini geeft Balotelli ‘zes maanden’ en heeft dringend advies voor Kean

De supporters van Brescia komen opvallend genoeg op voor de harde kern van Hellas Verona. "De persoonlijke verklaringen van een van de leiders van de Hellas-fans rechtvaardigen niet de heksenjacht die door de media en bepaalde instanties is aangewakkerd in een poging om alle ultra's te criminaliseren en uit te bannen." De clubleiding van Hellas legde de leider van de harde kern, Luca Castellini, onlangs een stadionverbod tot medio 2030 op naar aanleiding van het incident met Balotelli.

Brescia 1911 lijkt de schuld vooral bij Balotelli te leggen. "We hebben absoluut geen twijfels dat hij Italiaans en zelfs Bresciaans is, maar dat rechtvaardigt zijn arrogante houding niet. Zijn capriolen zijn maar al te bekend. Hij moet zich eens opofferen en passie, respect en motivatie voor het Brescia-shirt dat hij draagt tonen. Daar lijkt hij totaal onbekend mee."

De groepering schrijft verder wel degelijk tegen racisme te zijn. "Bepaalde gezangen kunnen niet door de beugel, maar dat betekent niet dat alle Verona-fans racisten zijn of dat de harde kern een soort Ku Kux Klan is. Hele fanbases kunnen niet worden weggezet als racistisch. Racisme bestaat wel, maar het wordt vaak gebruikt om massale paniek te zaaien bij het publiek."

 
Meer video's
 
Serie A
 
Brescia
 
Hellas Verona
 
Mario Balotelli

>
Serie A
Hellas Verona
2
1
Brescia
Zondag, 3 november 2019 om 15:00
Meer nieuws
   
22:51
22:51
Koeman: 'Die anderen shockeren, en het doet me pijn dat ze een podium krijgen'
5
   
22:38
22:38
Paris Saint-Germain heeft bij terugkeer Neymar weinig last van Ajax-opponent
4
   
22:23
22:23
Marco Reus zorgt diep in blessuretijd voor verlossend slot van spektakelstuk
8
   
21:56
21:56
Brobbey bezorgt Ajax zege met eerste treffer; NEC behoudt koppositie in periode
26
   
21:42
21:42
'De keuze voor Nederland was een van de beste die ik had kunnen maken'
3
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties