Groot nieuws uit Den Haag: Alfons Groenendijk vertrekt bij ADO
Maandag, 2 december 2019 om 10:25

Alfons Groenendijk heeft zijn functie als hoofdtrainer van ADO Den Haag per direct neergelegd, zo meldt de club maandagochtend via de officiële kanalen. De trainer heeft ADO te kennen gegeven dat het volgens hem beter was om de samenwerking te beëindigen. 'De club respecteert het besluit en beraadt zich de komende periode over de invulling van de trainerspositie', zo klinkt het. Voorlopig neemt assistent-trainer Dirk Heesen de honneurs waar.

ADO bivakkeert momenteel op de zeventiende plek in de Eredivisie, met slechts elf punten uit vijftien wedstrijden. "De prestaties zijn dit seizoen slecht en ik had niet het gevoel dat ik dit snel zou kunnen ombuigen", laat Groenendijk op de clubsite weten. "Het is drie keer gelukt om de juiste flow te vinden, maar het is erg lastig gebleken om dat als trainer een vierde keer voor elkaar te krijgen bij dezelfde club", aldus de trainer, die Zeljko Petrovic in februari 2017 opvolgde in Den Haag.

"Voor de toekomst van ADO Den Haag is het daarom goed als er iets gebeurt. Een frisse wind, met een ander gezicht voor de groep, kan wel iets doen met het team. Daarom denk ik dat dit de juiste keuze is, hoe moeilijk het ook is. De afgelopen periode was lastig, maar ik heb een fantastische tijd gehad bij ADO Den Haag. Helaas kunnen niet alle sprookjes een goed einde hebben. Het is een onvergetelijke periode geweest en daarvoor wil ik iedereen bedanken."

"Fons had absoluut nog de steun binnen ADO Den Haag, maar we respecteren zijn besluit", vertelt algemeen directeur Mohammed Hamdi. "We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar kijken terug op een zeer succesvolle samenwerking. Ondanks de huidige prestaties heeft Fons het hier uitstekend gedaan en dat zullen we nooit vergeten. We zullen ons de komende tijd beraden over de wijze waarop we dit gaan oplossen", besluit de sportbestuurder.

 
Eredivisie
 
ADO Den Haag

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties