Van Dijk ziet 'geen verliezers': 'Niet veel spelers maken hier kans op'
Maandag, 2 december 2019 om 14:03

Virgil van Dijk werd maandenlang genoemd als een van de grote kanshebbers voor de Ballon d'Or, maar de verdediger van Liverpool lijkt uiteindelijk toch met lege handen achter te blijven. Lionel Messi is inmiddels uitgegroeid tot de favoriet om de trofee maandagavond in ontvangst te nemen en volgens een gelekt document laat de sterspeler van Barcelona Van Dijk met een verschil van 64 stemmen achter zich. Zelfs als de Oranje-international de Ballon d'Or niet wint, is hij trots op wat hij heeft bereikt.

"Er zullen die avond geen verliezers zijn. Ik ben erg trots dat ik bij deze groep spelers hoor, dat ik word genoemd vanwege de manier waarop ik met mijn club heb gespeeld en ook met mijn land", liet Van Dijk optekenen in de Engelse pers. "Het is gewoon iets om trots op te zijn, aangezien er niet veel spelers zijn die kans maken op dit soort prijzen. Er zullen geen verliezers zijn, we gaan zien wat er gebeurt."

Meer: Woedende Jürgen Klopp steekt tirade af na nieuwe blessure: ‘Gefeliciteerd!’ | Virgil van Dijk maakt wederom kans op de Best FIFA Men's Player

'Cristiano Ronaldo eindigt na acht jaar weer buiten Ballon d'Or-podium'

Van Dijk eindigt volgens een gelekt document op de tweede plek achter Messi.Lees artikel

Van Dijk won vorig seizoen met Liverpool de Champions League en the Reds liggen in de huidige voetbaljaargang op koers voor de eerste landstitel sinds 1990. De voorsprong op nummer twee Leicester City is op dit moment acht punten, terwijl de marge met regerend kampioen Manchester City zelfs elf punten is. De stopper rekent zich echter nog niet rijk: "Dat gat betekent niets."

"Qua punten staan we er goed voor, maar we weten dat het misschien nog tien procent beter kan. Dat proberen we elke dag voor elkaar te krijgen, maar makkelijk is het niet. Het enige wat we kunnen doen is proberen. Hopelijk lukt het, maar het belangrijkste is dat we wedstrijden blijven winnen. Als je kijkt naar de manier waarop we spelen en onze kwaliteiten, kunnen we nog wel wat beter. Dat is iets waar we naar moeten kijken."

 
Premier League
 
Liverpool
 
Barcelona
 
Virgil van Dijk
 
Lionel Messi

Poll
Wie moet wat jou betreft de Ballon d'Or winnen?
Virgil van Dijk
Lionel Messi
Iemand anders
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties