Assistent van Ronald Koeman vertrekt per direct bij Oranje
Dinsdag, 3 december 2019 om 13:35

Kees van Wonderen vertrekt bij de KNVB, zo meldt de voetbalbond in een persbericht. De oud-verdediger heeft zijn functie als assistent-bondscoach neergelegd. Van Wonderen, die in maart 2018 toetrad tot de staf van het Nederlands elftal, liet bondscoach Ronald Koeman eerder deze week weten tot de conclusie te zijn gekomen dat zijn werkzaamheden bij Oranje niet volledig aansluiten bij zijn ambities als trainer-coach.

"In mijn functie als assistent heb ik het gevoel dat ik onvoldoende mijn ei kwijt kan", aldus Van Wonderen. "Daardoor merkte ik dat ik niet meer helemaal gelukkig was in mijn werk. Het besluit om te stoppen was moeilijk, maar in het belang van het team wilde ik daar niet langer mee wachten. Het is een prachtige periode geweest bij Oranje, waar ik met plezier op terugkijk."

Koeman: 'Shevchenko heeft Oekraïne positief veranderd'

"Natuurlijk is het erg jammer dat Kees ons verlaat", reageert Koeman. "Hij had vanuit zijn functie een goede inbreng in onze staf. Maar als hij zelf aangeeft dat hij niet honderd procent happy is met zijn rol, dan is dat natuurlijk zijn eigen keuze. Ons volgend trainingskamp is volgend jaar maart. Dat geeft ons in ieder geval ruim de tijd een geschikte opvolger te vinden. Ik bedank Kees voor zijn inbreng."

Van Wonderen trad in augustus 2015 bij de KNVB in dienst. De vijfvoudig international combineerde sinds vorig jaar maart zijn functie bij Oranje met zijn werkzaamheden als jeugdcoach. Met de Onder-17 bereikte hij de afgelopen vier seizoenen de Europese eindronde. In 2018 was hij coach van het team dat in Engeland Europees goud behaalde. Dit jaar had hij in Ierland als assistent van Onder 17-coach Peter van der Veen een aandeel in de Europese titel.

 
Nederland

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties