AZ verscheurt contract van beoogde opvolger Vincent Janssen in 2016
Maandag, 13 januari 2020 om 15:15

AZ heeft het contract van Fred Friday ontbonden, zo maakt de club maandagmiddag wereldkundig. De 24-jarige aanvaller uit Nigeria had een verbintenis tot het einde van het seizoen in het AFAS Stadion, maar beide partijen hebben besloten om de samenwerking nu al stop te zetten. Friday had onder trainer Arne Slot geen uitzicht op speeltijd bij de nummer twee in de Eredivisie.

AZ nam Friday in 2016 voor circa 1,5 miljoen euro over van Lilleström SK en legde hem een vierjarig contract voor. De Afrikaanse spits, aangemerkt als vervanger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Vincent Janssen, kende een voortvarende start van zijn Nederlandse avontuur. In zijn tweede seizoen bij AZ was Friday echter veroordeeld tot een rol als reservespeler, mede door de doorbraak van Wout Weghorst als aanvalsleider van de Alkmaarders. De Nigeriaan werd in januari 2018 uitgeleend aan Sparta Rotterdam, al eindigde zijn verhuurperiode op Het Kasteel in degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Bij FC Twente kon Friday een seizoen later ook geen potten breken, al wisten de Tukkers wel het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie te veroveren. Friday keerde daarop terug naar AZ, maar door de stormachtige ontwikkeling van Myron Boadu was speeltijd in Alkmaar een utopie geworden. De nu vertrokken spits kwam bij AZ tot 9 doelpunten en 2 assists in 44 wedstrijden. Het is nog niet duidelijk waar hij zijn loopbaan vervolgt.

 
Eredivisie
 
AZ

Poll
Verstandige keuze van AZ?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties