Jordi Cruijff aan de slag als bondscoach in Zuid-Amerika
Dinsdag, 14 januari 2020 om 07:21

Jordi Cruijff begint aan een nieuw avontuur in het buitenland. De 45-jarige Nederlander gaat bij de voetbalbond van Ecuador aan de slag als bondscoach, zo is wereldkundig gemaakt. Cruijff, die medio december vertrok als trainer van het Chinese Chongqing Dangdai Lifan, moet in zijn nieuwe rol het Zuid-Amerikaanse land naar het WK van 2022 zien te loodsen.

Eind vorig jaar meldden lokale media al dat Cruijff was gekozen als nieuwe bondscoach en dinsdag is dat nieuws officieel bevestigd door de voetbalbond. Cruijff gaat opnieuw samenwerken met Antonio Cordón, die onlangs werd aangesteld als technisch directeur bij de bond. Het duo werkte al samen in China bij Chongqing Dangdai Lifan. De kwalificatiecyclus voor de WK-kwalificatie begint op 26 maart met een uitwedstrijd tegen Argentinië. Vijf dagen later komt Uruguay op bezoek.

Cruijff, die tijdens zijn actieve loopbaan onder meer het shirt van Barcelona en Manchester United droeg, heeft reeds de nodige ervaring over de grens. Hij diende Valetta FC uit Malta als assistent-trainer en werkte als sportief directeur bij het Cypriotische AEK Larnaca. Diezelfde functie bekleedde Cruijff in Israël bij Maccabi Tel Aviv. Na zijn vertrek uit China was de voormalig international, met negen interlands voor Oranje achter zijn naam, vrij om aan een nieuwe klus te beginnen.

 
Ecuador
 
Jordi Cruijff

Poll
Met Jordi Cruijff als bondscoach plaatst Ecuador zich voor het WK
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties