Valentijn Driessen: 'Anders is hij de enige optie in de spits bij Oranje'
Dinsdag, 14 januari 2020 om 08:34

Memphis Depay en Donyell Malen zijn vanwege zware blessures voorlopig uit de roulatie. Het is zelfs nog maar de vraag of de aanvallers van respectievelijk Olympique Lyon en PSV op tijd fit zijn voor het EK. Bondscoach Ronald Koeman moet wellicht op zoek naar alternatieven en in Voetbalpraat van FOX Sports worden enkele opties besproken voor de aanvalslinie van het Nederlands elftal.

Hans Kraay jr. gelooft niet dat Vincent Janssen in beeld is bij Koeman. "Dat denk ik niet", zegt de analist zonder omhalen. "Die heeft eventjes iets te weinig gevoetbald. En ook bij deze club (Monterrey, red.) staat hij er ook niet altijd in. Ik zie in hem totaal geen optie." Janssen staat op zeventien interlands voor Oranje, maar de ex-aanvaller van AZ en Tottenham Hotspur speelde in 2017 zijn laatste wedstrijd voor Nederland.

Meer: ‘Afwachten wat hij doet bij Ajax, maar hij is de meest logische oplossing’

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, kijkt bij de jonge lichting aanvallers voornamelijk naar Myron Boadu. "Of je moet weer teruggrijpen naar Ryan Babel, zeg maar. Maar anders is Boadu de enige optie, want volgens mij gaat Koeman niet kiezen voor Luuk de Jong of Wout Weghorst. Dan krijg je een heel ander spel dan dat je nu speelt. Ik neem aan dat Boadu de beste kansen heeft. Tenminste, als hij de vorm laat zien in de tweede seizoenshelft die hij ook in de eerste seizoenshelft heeft laten zien."

"En anders, want Koeman is iemand van zekerheden, kan het ook Babel wel weer zijn", voegt Driessen daaraan toe. Algemeen Dagblad-verslaggever Sjoerd Mossou brengt weer een andere naam naar voren. "Steven Bergwijn zou in de spits kunnen spelen." Mossou verwacht niet dat Koeman met een verrassende optie op de proppen komt. "Hij heeft een groep van ongeveer 25 spelers steeds gebruikt, spelers die er altijd bij zaten. Daar verandert denk ik in de kern niet zo heel veel aan."

 
Meer video's
 
Kwalificatie EK
 
Nederland
 
Myron Boadu
 
Ryan Babel
 
Steven Bergwijn

Poll
Wie is het meest geschikt als vervanger in de spits van Oranje?
Ryan Babel
Myron Boadu
Luuk de Jong
Wout Weghorst
Steven Bergwijn
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties