Voormalig Ajax-talent: 'Bij Arsenal kon ik drie ton per jaar verdienen'
Dinsdag, 14 januari 2020 om 11:46

Jip Bartels was een veelbelovend talent uit de jeugdopleiding van Ajax, maar haalde het eerst elftal niet. Mede door blessureleed slaagde hij niet als profvoetballer. Op jonge leeftijd kon hij de overstap maken naar Arsenal, dat een lucratief voor hem klaar had liggen. Jaren later heeft het voormalige talent spijt dat hij niet op die aanbieding is ingegaan.

Buitenlandse clubs stonden in de rij om de voormalig jeugdinternational in te lijven. "AC Milan wilde me hebben, een aantal Engelse clubs ook", vertelt hij in een interview met Voetbal International. Met name de aanbieding van Arsenal sprong eruit. "Bij Arsenal kon ik op mijn zestiende drie ton per jaar verdienen. De club deed alles om me warm te maken. Ik werd uitgenodigd voor een ontmoeting met Arsène Wenger."

Erik ten Hag voorziet mooie maanden: 'In deze groep zit veel drive en plezier'

Bartels bedankte voor de overstap. Hij was ervan overtuigd dat hij wel door zou breken bij Ajax. "Achteraf had ik erop in moeten gaan, maar ik had er destijds geen zin in", verklaart hij jaren later. "Ik had mijn contractje bij Ajax, verdiende daar al een paar duizend euro maand. Meer was niet nodig. Verhuizen zag ik helemaal niet zitten. Dat komt allemaal nog wel, dacht ik."

Bij Ajax waren de verwachtingen hoog van Bartels, die als spits scoorde aan de lopende band. Zelf was hij echter niet bijzonder onder de indruk van zijn eigne prestaties. "Ik hield rapportjes bij van mijn eigen wedstrijden. Als je die terugleest, denk je dat ik er niks van kon. Ik gaf mezelf bijna alleen maar 5'en. Een heel enkel 6'je. Die houding heeft me een tijdje ook wel geremd. Ik was zo kritisch op mezelf. Het moest altijd meer, altijd beter. Altijd harder trainen. Ik zag niet wat er al was, wat ik al kón."

 
Eredivisie
 
Premier League
 
Ajax
 
Arsenal
 
AC Milan

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties